Lil Nas X protiv homofobije
Lilnes1

Photo: Screenshot

Pakao je među nama

Mnogo je onih koji propovedaju da bi svaki čovek trebalo da bude ono što jeste, ali je istina da većina zapravo želi da svi misle jednako i da se ponašaju isto, kako drugačijost ne bi uznemiravala one koji veruju da se svet vrti oko njihovih potreba. Reper Lil Nas X (Montero Lamar Hill) je objasnio da je zbog takvih „pravednika“ veći deo života proveo mrzeći sebe, budući da je bilo mnogo onih koji su tvrdili da će zbog svoje homoseksualnosti završiti u paklu. Odlučio je da stvar preuzme u svoje ruke, te da na obećanu lokaciju stigne pod uslovima koje sam određuje.

Na njegovom Twitter nalogu se pojavilo i objašnjenje:

„Dragi četrnaestogodišnji Monero,

Napisao sam pesmu u kojoj se nalazi naše ime. Radi se o mladiću kojeg sam upoznao prošlog leta. Znam da smo obećali da se nikada nećemo sutovati i da baš nikada nećemo biti „od tih gejeva“. Obećali smo i da ćemo tu tajnu poneti u grob, ali će ova pesma mnogim kvir osobama pomoći da jednostavno postoje. Ovo je prilično zastrašujuće iskustvo – ljutiće se na mene, tvrdiće da „guram gej agendu“. Istina je da su u pravu – moja agenda je da nateram ljude da se ne bave tuđim životima“.

Pakao nije mesto na koje se odlazi nakon smrti, već je ovde, među nama, a napravili su ga oni koji homofobiju, te bilo koji vid diskriminacije, pravdaju, pa samim tim i podržavaju.  

Oceni 5