Ofanziva horora i vina
Feer 03 S

Photo: Pinterest

Palić: 8. Dead Lake Festival horora

Osnivač festivala, producent Miroslav Mogorović, uoči osmog izdanja ističe: „Ovogodišnje izdanje Dead Lake horror and wine film festivala proteći će u znaku filmova istaknutih autora, odnosno producenata koji su obeležili godinu za nama. Svedoci smo toga da je žanr horor filmova u prethodnoj deceniji sa margine filmske umetnosti prešao u mejnstrim, odnosno postao jedan od najpopularnijih žanrova. Raduje me što je naš Dead Lake festival sa svoje strane ispratio ovaj trend i omogućio subotičkoj publici da svake godine uživa u nekim od najboljih horor ostvaranja, kao i da upozna autore koji stoje iza tih filmova. I ovogodišnje izdanje donosi nekoliko horor poslastica za istinske ljubitelje horora, i radujemo se druženju sa subotičkom publikom“.

„Dead Lake 8. Ofanziva horora i vina“ započeće projekcijom britanskog filma PASTIR  u petak, 9. decembra u 19. U filmu igraju Tom Hjuz i Greta Skaki. Iste večeri, od 20:30, biće prikazan kratki film FURIJA u režiji Petra Ristovskog, a nakon toga još jedan britanski film JAZBINA od 21 čas.

Drugog dana Festivala, u subotu od 19:00 biće premijerno prikazan kiparski film DUHOVI PONEDELJKA u kojem igra čuveni Džulijen Sends, dok će film predstaviti producent filma Loris Kurči. Iste večeri imaćemo i pretpremijerno prikazivanje jednog filma iznenađenja, u prisustvu brojne autorske i glumačke ekipe ove međunarodne produkcije.

Kao i svake godine, na festivalu će biti prikazan kratki ispitni film studenata filmske produkcije FDU. Ovog puta reč je o filmu ZGAŽENE.

Poslednji dan Festivala obeležiće dodela nagrade za izuzetan doprinos horor umetnosti „Bela Lugoši“, koja se ove godine dodeljuje jednom eminentnom domaćem reditelju, a festival će zatvoriti koncert popularne grupe Vroom. 

Posle više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama Dogvil i Jami distrikt u kojima uzivo izvodi svoju muziku, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta, tačnije u bioskopu Abazija - u nedelju, 11. decembra u 21 čime se zatvara ovogodišnji Derad Lake festival horora i vina

Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjem festivalu posetioci će moći da uz odličan odabir filmova i sjajan koncert, uživaju i u najboljim srpskim vinima.

Oceni 5