Preporučujemo
Prirodna smrt jednog miša

Photo: Promo

Palić: Pet nemačkih filmova

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Izdvajamo 5 naslova iz nemačke produkcije, raspoređenih u nekoliko programskih celina.

RABIJE KURNAZ PROTIV DŽORDŽA V. BUŠA

Andreas Dresen / Nemačka, Francuska/ 2022

Glavni takmičarski program

Rabije Kurnaz, domaćica i brižna majka, očajnički želi da pomogne svom sinu. Odlazi u policiju, obaveštava nadležne, ali nailazi na njihovo nerazumevanje. Uprkos svim nedaćama nešto zaista neverovatno se dešava.

NE

Ditrih Brugeman / Nemačka/ 2021

Glavni takmičarski program

Kroz trinaest epizoda pratimo dva glavna junaka, glumicu Dinu i lekara Majkla, dok se kreću kroz život i pokušavaju da održe svoju ljubav. NE govori o ljubavi, kako se ona pronalazi i kako se sa njom živi. Film je o onima koji su u svojim tridesetim godinama – koji imaju sve, sve i pokušavaju, ali i dalje često podbacuju. Radnja otkriva skrivena stanja svesti i njihov uticaj na svakodnevni život.

FRIDA

Aleksandra Odić / Nemačka/ 2021

Mladi duh Evrope

Susret mlade medicinske sestre i njene pacijentkinje i vršnjakinje Fride, odvija se na granici između profesionalne distance i želje za bliskošću.

PRVO RADI, PA SE IGRAJ

Brenda Lien / Nemačka/ 2022

Mladi duh Evrope

Kroz film pratimo mladu muzičku producentkinju Maksi, zaglavljenu između prejakog pritiska i negativnog samodoživljaja, na putu ka ludilu. Njena strast je postala njena profesija, što je dovelo do samodestruktivnog urušavanja. Da li juri svoje snove ili juri sebe?

PRIRODNA SMRT JEDNOG MIŠA

Katharina Huber / Nemačka/ 2020

EFA Shorts

Ovaj film nije samo o spasavanju miševa ili odbijanju banana ili žrtvovanju licemerja svakodnevnog života u „razmaženim i kultivisanim“ delovima sveta. Reč je i o osobi sa crvenim rukama, koja ulazi u pustinju svoje savesti da sazna da li i kako može da bude dobar čovek.

Oceni 5