Weekend Videos
Corona 02 S

Photo: Pineterest

Pesma u doba pandemije

Pesma kao terapija: U Kini pevaju zato što su pobedili virus i suzbili epidemiju, u Italiji pevaju uprkos virusu i karantinu. Ljudi se umesto na ulicama okupljaju na prozorima i horski udružuju. Potresno i dirljivo.

Seksualno obrazovanje: Netflix se udružio sa The Cock Destroyers, pa su zajedno napravili lekciju iz seksualnog obrazovanja koja ne diskriminiše, te informacije nudi i onima na koje obično niko ne misli.

Horor tišine: The Take nam nudi još jednu odličnu filmsku analizu, a ovoga puta reč je popularnom filmu "A Quiet Place", koji će uskoro dobiti i nastavak.

Ljubav ne zna za vrste: Ljubav je univerzalna, i ne zna za jezičke i misaone barijere, posebno kada je bezuslovna, drugim rečima – pseća.

Grace Jones za budućnost: U reklami za Citroën CX iz 1985. godine Grace Jones je spremna za budućnost, a reklamu je snimila sa Jean-Paul Goudeom, sa kojim je delila i više od ljubavi ka umetnosti. Reklama je iz nepoznatih razloga bila zabranjena u više zemalja.

Sloboda ne trpi strah: Velika heroina Angela Davis više je puta govorila o slobodi. A nije ćutala ni kada se našla u zatvoru, nepravedno osuđena zbog svojih aktivističkih delovanja.

Oceni 5