Bioskop u kući
Flmm 01 S

The Chinese Botanist's Daughters

Photo: IMDb

Pet drugačijih LGBTIQ+ filmova

Goodbye Mother (2019)

Văn se iz Sjedinjenih Američkih Država vraća u Sajgon (danas Ho Chi Minh). Sa sobom je poveo partnera, i želi da ga upozna sa majkom. Budući da je muški naslednik porodice svi očekuju da izabere suprugu, a zaplet se komplikuje kada njegova baka koja boluje od Alchajmera pomisli da je dečko kojeg je doveo iz dalekog sveta u stvari on – njen unuk.

Margarita with a Straw (2014)

Laila je mlada i romantična, buntovnica koja živi sa cerebralnom paralizom. Uprkos tome što svet nema uvek razumevanja za potrebe koje ima, ona ipak kreće u avanturu koju je sama smislila, a cilj je da otkrije granice svog seksualnog identiteta. Intenzitet novootkrivenih odnosa na kraju će joj pomoći da stigne do onoga što zaista jeste.

Baby Steps (2015)

Ovaj tajvanski film prati dvojicu partnera, a na putu na koji ih goni želja za potomstvom. Ionako komplikovan proces dodatno zapliće i majka jednog od njih, budući da želi da kontroliše svaki njihov potez.

The Chinese Botanist's Daughters (2006)

Mylene Jampanoi je Li Min, devojka bez roditelja i porodičnog okruženja, koja u jednom trenutku postane asistentkinja poznatog botaničara. Tokom jednog istraživanja na izolovanom ostrvu ona se zaljubljuje u jednu od ćerki svog poslodavca, pa od seksualne tenzije brzo stignu do onoga što smatraju pravom ljubavlju. Nevolje počinju kada Li Min bude primorana da se uda za botaničarevog sina.

The Blossoming of Maximo Oliveros (2005)

Odrastanje nije uvek lako, a posebno ako se razlikujete od većine vršnjaka. Maxi odrasta u Manili, i kada ne brine o svojoj porodici slobodno vreme provodi na ulici, u sitnim kriminalnim radnjama. Jedan policajac potpuno će mu promeniti život, budući da će ga usmeriti ka manje opasnim aktivnostima.

Oceni 5