Čovek u gej bioskopu
Flms 01 S

Photo: Vimeo

Pet kratkih kvir filmova

Neki od najefektnijih, te najzanimljivijih kvir filmskih uradaka dolaze u kratkoj formi, a teme se kreću u rasponu od preispitivanja homofobičnih stavova u svetu sporta, do mladog prosvetnog radnika koji traga za savršenom seks-zabavom u Njujorku, te zadiru u najintimnije i najljudskije momente manjinskog iskustva, koji sigurno ne bi lako ušli u neki lokalni bioskop koji sebe opisuje kao mesto za porodične aktivnosti.

Iako u filmskoj divljini postoji veliki broj ovakvih filmova, Gay Times je izabrao pet kratkih kvir filmova koji mogu da se pronađu online.

I AM SYD STONE (2014)

Desetominutni film koji potpisuje Denis Theriault, prati holivudskog frajera u momentu kada se vraća u rodni grad, te pokušava da oživi romantičnu vezu sa prijateljem iz detinjstva. Film naglašava autohomofobične stavove koji utiču na kvalitet života, te pogađaju i slavne ličnosti, a najviše zbog straha da bi saznanje o tome da su gej moglo da im uništi karijeru.

WONDERKID (2015)

Sa Chrisom Masonom, zvezdom serije Broadchurch, u glavnoj ulozi, Wonderkid prati nevolje profesionalnog fudbalera koji se bori sa svojom seksualnošću, te protiv osećaja nedostatka muževnosti, a u svetu koji je rezervisan isključivo za heteroseksualce.

DARE (2005)

Film prati priču o odrastanju, te prvoj ljubavi,  a iz ugla gej mladića koji će tek saznati koliko su najobičnije stvari daleko opasnije u svetu koji većina kreira za pripadnike manjine, a posebno za one koje se usude da dirnu u svetu muškost.

TRIPLE STANDARD (2010)

Homofobija se rađa iz mnogih nesigurnosti onih koji je manifestuju, a u filmu Triple Standard ona je simbol za borbu protiv sopstvene seksualnosti, koja obično generiše bes koji je ništa drugo do nemoć da se upravlja životom, te bude hrabro.

CHASER (2013)

Max Rhyser igra mladog profesora koji dolazi iz konzervativne jevrejske zajednice, te se upušta u svet kvir seks zabava, a kako bi pobegao od strogih granica koje mu društvo postavlja, te samog sebe.

Oceni 5