Vladika Irinej, pravoslavni inkvizitor
Pihtus 03 S

Đavolje maslo: Demonska pihtija iz pakla, napravljena zarad uništenja isposničkog pravoslavnog naroda

Photo: blogspot.com

Pihtija razdora

Udruženje „Ateisti Srbije”, jedino udruženje ateista u Srbiji i jedino udruženje koje se aktivno bori protiv klerikalizacije društva i unižavanja sekularnosti u njemu, ukazuje na bizarno, ali i duboko uznemirujuće ponašanje Mirka Bulovića, u određenim krugovima poznatog i kao episkop bački Irinej.

Naime, pomenuti Bulović, od ranije poznat racionalnoj javnosti kao mrzitelj Zmajevih dečjih igara, dečjeg smeha i uopšte radosti, ovih dana je otišao korak dalje u svom sumanutom krstaškom pohodu protiv svega što obične ljude čini srećnim i zadovoljnim.

Zrela za lomaču: Satanistička pihtija posuta šizmatičkom alevom paprikom

Obrušio se ovaj put, svojim poznatim starovekovnim manirom, na Rumenačku pihtijadu, jednu od uobičajenih vojvođanskih narodnih svetkovina. Kao što je pre nekoliko godina napadao i pretio organizatorima Kobasicijade, ove godine je poseban pik odlučio da ima ka pihtijama.

Nakon što je prvo crkveni odbor u Rumenci pripretio organizatorima Pihtijade da ta svetkovina „sablažnjava” vernike, koji se „duhovno pripremaju za svetu tajnu pričešća i treba da miruju”, utisak je dodatno pojačao na krajnje sumanut način sam Bulović. Zapretio je organizatorima da će tokom održavanja Pihtijade, „paganske manifestacije”, kapije porte hrama biti zatvorene, a sa zvonika će se svakih pola sata oglašavati mrtvačko zvono. Sve članove Upravnog odbora svetkovine će anatemisati (isključiti iz crkve), sveštenik im neće dolaziti u domove, a jedino će smeti da krste decu, koja „nisu kriva za greh i ludost roditelja.”

Na veliku žalost, ovo verbalno zlostavljanje i zastrašivanje Rumenčana je urodilo plodom, pa su organizatori nažalost odustali od svetkovine, zaplašeni možda manje besmislenim bajalicama ovog lošeg čarobnjaka, koliko problemima u svakodnevnom životu, koji potiču iz tragično velikog i jezivo štetnog uticaja SPC na prilike u našoj zemlji.

Nežni listovi kulena, u strahu od anateme: U međuvremenu, u Baču je odložena Kulenijada

Zanima nas ipak, kao racionalne i ozbiljne ljude, kako to da se gospodin Bulović nijednom nije oglasio zbog pedofilije u SPC, koja se dešava bez obzira na dane posta, godišnja doba, crvena slova i mesečeve mene?

Takođe, zanima nas i koliko često, po danu ili satu, zvone mrtvačka zvona po nalogu prečasnog i premoralnog Bulovića, a zarad drugih paganskih, nehrišćanskih manifestacija koje praktikuje SPC – seče badnjaka, farbanja jaja, svećenja vodice, grobljanskih piknika sa elementima švedskog stola, ivanjdanskih venčića, pijukanja i kljucanja dece za Božić, bajanja vidovim travkama, turanja grančica u česnicu, bogojavljenskog plivanja u ledenoj vodi, đurđevdanskog opasivanja prućem?

Napokon, kako je Bulović obećao anatemisanje, tj. isključenje iz crkve onima koji jedu pihtije u vreme posta, a naše udruženje već godinama pokušava za naše članove koji su nasilno, kao deca kršteni, da izdejstvuje brisanje iz crkvenih knjiga, imamo za Bulovića predlog: Mi ćemo da jedemo pihtije, a on da nas anatemiše.

Ako uz to želi da u ponudu uključi i mrtvačka zvona, mi smo spremni da mu na taj plezir odgovorimo očitavanjem Njutnovih zakona, pravila genetskog nasleđivanja i osmotskih formula, da ne ispadne da nismo voljni da uzvratimo čast i da mi njega malkice plašimo, onim pred čim su njegove bajalice i dogme nemoćne – naukom.

Prve žrtve pravoslavne inkvizicije: Pihtijada i Kulenijada su pale, neka se pripremi Kobasicijada

Za razliku od njegovih besmislenih bajalica, iz našeg čitanja naučnih znanja, može i on da se okoristi, tj. nešto da nauči.

Rumenčanima bismo savetovali da ubuduće ne dopuste sebi da budu naivne žrtve Bulovićeve poslovične mrzovolje, mizantropije i lične bahatosti, već da žive svoje živote tako da u njima pronalaze i koriste sva lepa i razumna zadovoljstva, koja u današnja, često teška vremena mogu sebi priuštiti. Ko posti i ne želi da se raduje, ne mora da dođe.

***

Pismo episkopa Irineja Upravnom odboru Pihtijade

Ukoliko organizujete ovu pagansku manifestaciju u toku posta, pravoslavna Eparhija bačka će objaviti saopštenje i pozvati vernike da stanu u odbranu svetog posta. Za vreme održavanja pihtijade, kapije porte hrama će biti zatvorene, a sa zvonika će se svakih pola sata oglašavati mrtvačko zvono. Svi članovi Upravnog odbora pihtijade biće anatemisani iz crkve, sveštenik neće ulaziti u njihove domove, jedino će im biti dozvoljeno krštenje dece jer ona nisu kriva za greh i ludost roditelja.

***

Ekskluzivno: Lični recept vladike Irineja za spravljanje pravoslavnih pihtija

Za pripremu slasnih masnih, ali pravoslavnih pihtija neophodni su vam sledeći pravoslavni sastojci, mirotočive namirnice i osveštani začini: dve svinjske nožice (košer), dve juneće nogice (krštene), šest zrna bibera (jeleosvećenih), dva lista lorbera (iz božije bašte), jedna glavica belog luka (protiv vampire), jedna veza razne zeleni (preko crkvene veze), mleveni biber (iz pravoslavne riznice) i so (zemlje).

Svinjske i juneće nogice dobro očistiti, ošuriti, opati, staviti u veći lonac, naliti pet litara vode i pristaviti da se kuva na tihoj vatri. Dok se nogice kuvaju, očitati 12 Očenaša i 17 Bogorodice djevo.

Kada provri skinuti i baciti penu. Kada pena prestane da izbija, dodati biber u zrnu, lorberov list, vezu očišćene razne zeleni i malo soli. Kuvanje treba da traje oko 4-5 časova, odnosno dok se ne počne odvajati meso od kostiju. Voda treba da uvri do polovine i da bude više lepljiva. Dok voda vri, posvetiti se Isusovoj molitvi u sebi.

Pravoslavna pihtija koja neće biti anatemisana: Odlično je, od Bulovića je!

Lonac skinuti sa vatre i ostavititi da se sadržina malo staloži. Pokupiti i baciti mast koja pliva po površini. Potom procediti kroz gustu cediljku i odvojiti meso od kostiju. Dok se meso odvaja, odvojite pravoslavno žito od jeretičkog kukolja.

Meso rasporediti u nekoliko sudova, posuti sitno isečenim belim lukom, naliti proceđenom čorbom, odozgo posuti mlevenim biberom i ostaviti na hladnom mestu da se stegne. Služiti kao predjelo, isključivo van posta dok vam ne bude dosta.

Napomena: Po želji preko mesa mogu se staviti dva tvrdo obarena jaja i kuvana šargarepa isečena na kolutove, a potom preliti čorbom. Zavisno od ukusa, pored mlevenog bibera može se odozgo posuti i aleva paprika. Pravoslavnom episkopu najviše prijaju pihtije dizajnirane u obliku časnog krsta.

Oceni 5