Weekend Videos
Pink Floyd 01 S

Photo: Screenshot

Pink Floyd: Pola veka od albuma "The Dark Side of the Moon"

S Meseca na Mesec: Prošlo je čitavih pedeset godina od kad je izašao Dark Side of the Moon, osmi album britanske grupe Pink Floyd, a duga i dalje zbunjuje ljubitelje muzike. Radi se o tome da se na zvaničnoj stranici benda pojavio dobro poznati logotip s dugom, a neupućeni su reagovali psovkama, budući da su pomislili da je duga tu zbog podrške LGBTIQ+ zajednici (što bi takođe bilo savršeno). Logo je dizajnirao Storm Thorgerson zajedno s Aubrey Powell. Našao se na naslovnoj strani albuma iz 1973. godine, a vremenom je postao simbol za Pink Floyd.

Žensko TV pismo: Fleabag je jedna od onih serija koje su ostavile neizbrisiv trag u popularnoj kulturi, a sve je počelo od skromne predstave, čiji je glavni element zadržan i u seriji. U skladu sa pomenutim, Fleabag je tumačena, preispitivana, a u nekim slučajevima i pogrešno shvaćena. Zašto očekujemo od žena da budu savršene, zašto očekujemo da njihova dela i heroine budu isto takve, a onda im zameramo na nedostatku ljudskosti i moći poistovećivanja onda kada se tom tzv. savršenstvu iole približe?

Sve, uvek, u isto vreme: Everything Everywhere All At Once mnogi nazivaju najboljim filmom 2022. godine, a zato što je sjajan. Nominovan je za Oskara i potpuno je kvir.

Ukratko: Posle "femcela" valja se podsetiti incela, odnosno naučiti nešto više o njima. Prisutni su oni i online i offline, a valjalo bi ih prepoznati na vreme.

Čudne stvari su dobre stvari: Birajte uvrnuto, na primer sve sa ovog spiska. Mada ima i čudnijih stvari.

Al' ne zna primitivizam...: Minimalzam je poslednjih nekoliko godina bio ultimativni trend – počev od načina života, uređenja doma, potrošačkih navika, do detalja koji se tiču estetike i kolorita. Baš u vreme još jedne svetske krize na scenu se vraća maksimalizam, dokazujući ponovo da trendovi dolaze i odlaze. Mi ne bi trebalo da (p)ostanemo njihovi robovi.

Oceni 5