Weekend Videos
Lane

Photo: thequeerfrontier

Pitali su građane o čemu brinu

Briga kao takva: Pre više od pola veka pitali su građane Dablina o čemu brinu. Odgovori su takvi da deluje da su mogli biti zabeleženi juče, pre pet, deset, 55 godina. Briga ne samo da je svojstvena svakom ljudskom biću, već životne okolnosti pogoduju njenom razvoju do patoloških razmera. Dok gledamo ove ljude, žalimo ih i saosećamo sa njima jer prepoznajemo sebe, ali i sve koji su nam prethodili ili dolaze posle nas.

Muzika kao protivotrov: Posle briga dobro dođe muzika. Na primer Bah.

Došla je niotkuda i ušla u legendu: Pesma Need You Tonight australijske grupe INXS odavno je ušla u legendu, a zanimljivo je i to kako je nastala - brzo i iznenada, kao i mnogi hitovi. Sve se potom samo nadovezivalo - tekst, dobro poznati spot, pa na kraju krajeva i jedan od najboljih albuma, Kick. O svemu podrobnije priča Andrew Farriss, jedan od osnivača benda.

Nedelja je dan za Sredu: Odrastali smo uz porodicu Adams, a neki od nas su se identifikovali sa Sredom koja je uvrnuta taman koliko treba.

Heroina među antiherojima: Serija Girls, sada je već jasno, bila je ispred svog vremena, iako je patila i od dečjih bolesti vremena u kojem je nastala. Zašto se lik Shoshanne izdvojio kao jedan od najboljih i šta je to što je izdvaja od ostalih?

Džez i građanska prava:

    Oh, Lord, don’t let ‘em shoot us!

    Oh, Lord, don’t let ‘em stab us!

    Oh, Lord, don’t let ‘em tar and feather us!

    Oh, Lord, no more swastikas!

    Oh, Lord, no more Ku Klux Klan!

Charles Mingus, “Fables of Faubus”

Muzika je važan deo ljudskog iskustva, čak i u borbi za slobodu. Evo nekoliko primera.

Oceni 5