Weekend Videos
Pool 01 S

Photo: Nicola Kuperus

Pobedite bez guranja

Važno je ne učestvovati: Vreme je za još malo istočnjačke mudrosti u zapadnjačkom tumačenju.

Ima li kraja: Budite uvereni: pandemija će se završiti. Njeno nasleđe će biti dugotrajno, ali ne u potpunosti loše; otkrića, socijalne službe i sistemi koje razvijamo mogu poslužiti za dobrobit svih nas. I, ako budemo inspirisani globalnim uspesima i učimo iz neuspeha, moći ćemo da sledeću potencijalnu pandemiju držimo pod kontrolom tako da neke buduće generacije neće stradati.

Koraci ka cilju: Profesorka i psihološkinja Jasna Bajraktarević pre gotovo dve godine održala je predavanje o anksioznosti, načinima na koji nastaje, ali i mogućnostima da nestane.

Kvir manga: James Somerton pričao pop kulturi, kviru i kritikuje sve što je za kritikovanje.

Kako pisati, kako živeti: Duhovito, precizno, jasno - tako se najčešće izražava komičar Ricky Gervais, možda zbog saveta o pisanju koji je davno dobio od nastavnika. Primenjivo na sve sfere života, bilo da vas interesuje pisanje ili ne.

Yoga za stopala: Stopala su važna, nožni prsti još važniji. Evo šta treba da radite bar nekoliko puta nedeljno.

Pismo onima iz godine 2088: Pisac Kurt Vonnegut je još 1988. godine napisao pismo koje je namenjeno onima koji će u svetu boraviti sto godina kasnije. Saveti su korisni i skoro sedamdeset godina pre roka.

Oceni 5