Pod sloganom „Krajnosti“
Austrijski filmski festival 3.30 2022

Iz filma "3:30 PM"

Photo: Promo/still

Počinje Austrijski filmski festival

Novo delo obmanjujuće formalne složenosti i iznenađujuće emocionalne dubine plodnog pisca-reditelja-producenta-kinematografa Ludviga Vusta ispituje prijateljstvo, komunikaciju, tehnologiju, istoriju i pamćenje uz primese uznemirujućeg humora.

U Kulturnom centru Beograda će biti prikazani i filmovi „Najkraća pesma na svetu“ Dejvida Kleja Dijaza (23. septembar u 18 sati),  „Lucifer“ Petera Brunera (23.9, 20 časova), „Rubikon“ Leni Laurič (24.9. u 18), „Sunce“ Kurdvin Ajub (24.9. u 20), „Hinterland“ Štefana Ruzovickog (25.9. u 18), i „Rimini“ Ulriha Zajdla (25.9, 20 sati).

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Krajnosti“, a selektor programa je dr Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Nakon filma „Rimini“ biće organizovana Q&A sesija sa montažerkom filma Monikom Vili, koja je učestvovala u nastajanju nekoliko austrijskih dobitnika Zlatne Palme i Oskara, radeći rame uz rame sa Mihaelom Hanekeom, Mihaelom Glavogerom i Ulrihom Seidlom. Njoj će se u ovom razgovoru pridružiti Ludvig Vust, festivalski selektor Aleksandar S. Janković, kao i urednik filmskog programa Kulturnog centra Beograda, Ivan Aranđelović.

U pratećem programu festivala, 23. septembra od 12 do 16 časova na Fakultetu likovnih umetnosti, biće organizovana i radionica sa Ludvigom Vustom uz projekciju njegovih filmova.

Program Austrijskog filmskog festivala biće prikazan u Kulturnom centru Novog Sada od 23. do 26. septembra, a u Cineplexxu Niš u saradnji sa Niškim kulturnim centrom od 24. do 27. septembra.

Oceni 5