Od 13. do 21. novembra
The Good Boss

Film "The Good Boss" otvara festival

Photo: FERNANDO MARRERO

Počinje MojONline festival

Festival će biti otvoren projekcijom filma „Dobar šef“ (El buen patrón / The Good Boss) reditelja Fernanda Leona de Arnoa u subotu, 13. novembra, s početkom u 21 čas.

Havijer Bardem ovog puta našao se u glavnoj ulozi vlasnika fabrike i manipulativnog „dobrog šefa“ koji se besramno meša u privatne živote svojih zaposlenih i prelazi svaku granicu jer žudi za lokalnom nagradom za poslovnu izvrsnost. Ova društvena satira na radnom mestu i zajedljiva studija karaktera predstavlja treću saradnju između nagrađivanog reditelja Fernanda Leona de Aranoe i oskarovca Havijera Bardema.

Na repertoaru glavnog programa festivala je još osam ostvarenja koja su svoja mesta našla i na ovogodišnjim festivalima u Kanu, Berlinu, Veneciji i Lokarnu.

Biće prikazana italijanska drama „U kavezu“ Leonarda di Konstanca koja pokazuje kako se zatvorska pravila za par čuvara i nekoliko zatvorenika lako menjaju i ujedinjuju ljude u krhku zajednicu, potom francuski film „Mala Solanž“ rediteljke Aksel Ropert, ovogodišnji dobitnik nagrade „Žan Vigo“ za najbolji igrani film francuske kinematografije. Za ljubitelje horor i triler žanrova pripremljen je film „Cenzor" reditelja Prana Bejlija Bonda, koji je na festivalu u Palm Springsu svrstan u selekciju reditelja koje treba gledati. Publika će biti u prilici da pogleda i ostvarenja „Gunda“, „Stardust", „Kutija sećanja", „Casablanca beats" i „Jesi li sama noćas?".

Prisetićemo se i klasika u okviru programskih celina kao što su: Najbolje od Hanekea i Park Čen Vuka, ali i uz kolekciju Ejzenštajn u sklopu koje će moći da pogleda „Štajk“ (1925), „Oktobar“ (1927) i „Staro i novo“ (1929).

Moj ONline festival nudi i prve dve sezone serije „The Kingdom" (Riget) u dansko-švedskoj koprodukciji, koja će se naći na repertoaru od 14. novembra do kraja festivala. Publika će moći da svakog dana pogleda po jednu epizodu tog mračnog, nadrealnog i čudnog sveta Larsa fon Trira i spremi se za treću sezonu koja je, nakon pauze od skoro 20 godina, planirana za 2022.

Danska serija „Sex", čiji pečat nose kreatorke Amali Nezbi Fik i Klara Mendes, na festivalu će biti emitovana od 16. novembra do kraja festivala, s početkom u 22 časa.

Sve informacije o satnici projekcija nalaze se na zvaničnom sajtu mojoff.net.

Oceni