Nagrađivani filmovi pred domaćom publikom
Merlinka 02 S

Photo: Merlinka

Poklanjamo ulaznice za Merlinka festival

Portret dame u plamenu (Portrait de la jeune fille en feu)

Céline Sciamma, Francuska 2019.

Radnja filma koji je osvojio Queer palmu na Kanskom filmskom festivalu smeštena je u Francusku 1770. godine. Slikarka Marianne treba da naslika portret za venčanje Héloïse, mlade žene koja tek što je napustila manastir. Héloïse je nesigurna buduća mlada i Marianne treba da je naslika bez njenog znanja. Ona je posmatra svakog dana, kako bi je krišom naslikala.

Film možete pogledati u subotu, 7. decembra od 21 u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

XXZ magazin vam poklanja pet puta po dve ulaznice, a sve što je potrebno da uradite jeste da ostavite komenatar ispod ovog teksta ili da nam se javite na Facebooku.

Sjajni škampi (Les crevettes pailletées)

Maxime Govare, Cédric Le Gallo, Francuska, 2019.

Matthias Le Goff, olimpijski šampion na kraju svoje karijere daje homofobičnu izjavu na televiziji. Njegova kazna: postaje trener tima Sjajni škampi, amaterskog gej vaterpolo tima. Oni na umu imaju samo jednu stvar: da se kvalifikuju na Gej igre u Hrvatskoj gde se takmiče najlepši internacionalni gej sportisti. To je početak nemirne, ali uzbudljive vožnje – Brže, bolje, jače.

Film je na rasporedu u nedelju, 8. decembra u  Velikoj sali Doma omladine, s početkom u 21 sat.

Princ (El Principe)

Sebastián Muñoz, Čile, Argentina, Belgija, 2019.

Pre nego što je Allende pobedio na izborima u Čileu, Jaime, dvadesetogodišnji narcis, bez ikakvog razloga nožem ubija čoveka po imenu Ciganin, njegovog do tada cenjenog prijatelja. Osuđen na zatvor, on upoznaje Pastuva, starijeg i poštovanog čoveka u kome će Jaime naći zaštitu, otkrivajući duboku želju za nežnošću i priznavanjem. Iza rešetaka Jaime će postati Princ i naučiće od Pastuva ljubav i poverenje. Oni će imati blisku vezu „crne ljubavi“, kako se to u zatvoru zove, dok se on suočava sa nasilnom borbom za moć unutar zatvora.

Film će biti prikazan u petak, 6. decembra u 21 u Velikoj sali Doma omladine.

Oceni 5