Apel glavnog urednika
Aabra 23 S

Photo: Braca Stefanović/XXZ

Pomoć čitalaca – da opstane XXZ

Već smo, nažalost, ustanovili tradiciju po kojoj se dragim XXZ čitaocima svakih nekoliko meseci pismom obraća glavni urednik, uglavnom sa istom temom: kako pomoći našem portalu da opstane u ovim zajebanim vremenima? Znam, naravno, da ogromna većina naših čitalaca nisu milioneri, naprotiv; svako od vas ima svojih finansijskih i drugih problema, samo mu još fali XXZ problem.

Ali, kako sam uvek verovao da je ovo web-glasilo, bar u moralnom smislu, vlasništvo upravo čitalaca kojima se dopada ono što radimo, nemamo nikog kome da se obratimo sem onima zbog kojih i postojimo. Da ne podsećam da je portal potpuno otvoren i da nemamo nikakvu zvaničnu pretplatu; da ne podsećam koliko vam velikih, često ogromnih tekstova plasiramo bez ikakve naknade; da ne podsećam da su nam izvori prihoda limitirani, a mnogi oglašivači još uvek nedostupni.

Kako bismo nastavili da postojimo i radimo, pomoć nam je preko potrebna. Da platimo održavanje, provajdera, poreze, da nabavimo retke fotografije koje niko nema, da platimo sudske presude iz pokojnih e-novina, presude kojih se izgleda nikad nećemo osloboditi, da popravimo beznadežno omatorele kompjutere... spisak je nepotpuno dug.

Ako ste u mogućnosti da nam pomognete simboličnom mesečnom pretplatom ili jednokratnom uplatom ili donacijom po izboru – dobrodošli ste u Klub XXZ Dobrotvora. Svaka nam je pomoć u ovoj situaciji dragocena. I zato: unapred hvala. Nadam se da će nas biti dovoljno da zajedno prebrodimo borbu za preživljavanje: jer, ponoviću ono što sam mnogo puta napisao – čitaoci su ono najdragocenije što imamo.

U želji da budemo efikasni, nabrojaću sve načine kako da nam pomognete – ako odlučite da nam pomognete.

Ako koristite PayPal: Vašu donaciju možete uplatiti preko emaila: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako živite u Srbiji: Vašu donaciju možete uplatiti u bilo kojoj banci ili pošti na račun naše firme, uz sledeće neophodne podatke. Ime firme: Sugarplum.d.o.o. Adresa: Braće Krsmanovića 11,11000 Beograd. Tekući račun: 265-1760310000727-97 Raiffeisen Bank a.d. Beograd. Svrha uplate: Donacija.

Ako živite u Hrvatskoj ili u Bosni i Hercegovini: Javite se emailom glavnom uredniku na petar.lukovic@xxzmagazin.com da dobijete podatke kako da izvršite uplatu u Splitskoj banci (Hrvatska) ili u Raiffeisen banci (BiH).

Ako koristite Western Union: Dovoljno je da na ime (Petar Luković, Srbija) pošaljete novac, a da šifru pošaljete primaocu na mail: petar.lukovic@xxzmagazin.com

Ako živite u inostranstvu/inozemstvu, a želite da donaciju uplatite preko banke: Javite se emailom glavnom uredniku na petar.lukovic@xxzmagazin.com da dobijete podatke kako da izvršite uplatu iz inostranstva na račun Petra Lukovića u Splitskoj banci.

Šta god da odaberete od ovih varijanti – odlično ste odabrali!

Zato se još jednom, a unapred, zahvaljujem svim dragim čitaocima: moramo pobediti jer nam ništa drugo ne preostaje!

 

     

Oceni 5