Država štiti huligane
Arus 02 S

Photo: onescene

Ponovo napadnut Prajd Info Centar

Navijači Crvene zvezde koji su se 1. oktobra okupili na Terazijama napali su prostorije Prajd Info Centra, iako su zaposleni policiju na vreme obavestili da postoji rizik da do toga dođe. Pripadnici policije koji su se u tom trenutku našli u blizini prostorija nisu reagovali, a oni koji su pratili kolonu huligana nisu sprečili vređanje, šutiranje izloga i pljuvanje, kao ni na gađanje limenkama i staklenim flašama.  

Pripadnici MUP-a koji su nakon toga izašli na teren konstatovali su da niko nije povređen, te da imovina nije oštećena, zbog čega su odbili su da izvrše uviđaj. Na ovaj način potpuno je zanemareno širenje mržnje i ugrožavanje bezbednosti, te pretnje koje su upućene zaposlenima, ali i svim pripadnicima LGBTIQ zajednice. Tako je poslata jasna poruka da policija ne planira da deluje preventivno, i da ih zaštita građana ne zanima sve dok ne bude prekasno.

Prajd Info Centar poziva na odgovornost one koji su svojim nečinjenjem dozvolili da se dogodi još jedan napad na Prajd Info Centar, a napadi na ove prostorije ukazuju da institucije i država moraju da što pre prestanu sa ignorisanjem nasilja huliganskih grupa. Jasno je da se  izbegavanjem jasne reakcije napadačima pruža prećutna podrška, te se time ugrožava bezbednost svih građana Srbije, a posebno najranjivijih grupa koje se sa nasiljem suočavaju svakog dana.

Oceni 1