Dvorana Kulturnog centra Beograda
Bioskop 01 S

Photo: Kulturni centar Beograda

Ponovo radi bioskop dobrog filma

U Filmskoj galeriji, u foajeu DKC-a, održava se izložba Majstori, majstori, posvećena kultnom ostvarenju Gorana Markovića, koju je priredila Maja Medić. Kultne fotografije sa snimanja nostalgično će osvetliti proces nastanka nezaboravnog filma koji slavi četrdesetogodišnji jubilej.

Nakon izložbe, biće prikazani i radovi mladih snaga, koji su nastali na edukativnim radionicama za srednjoškolce. Biće to prilika da vidite kako neki novi mladi ljudi doživljavaju ovaj svet oko nas i umetnički ga uobličavaju. Kraj godine u Filmskoj galeriji obeležiće presek opusa čuvene kostimografkinje i profesorke FPU Ljiljane Petrović, poznate po radu na savremenim klasicima kao što su Apsolutnih sto, Klopka, Turneja, Krugovi, Falsifikator, Otac.

Do kraja godine nas tradicionalno očekuju i veliki festivali Slobodna zona i Festival autorskog filma, ali krenimo od početka:

U prvoj nedelji oktobra prikazivaće se tri važna filma. Porodična drama Istina, u režiji japanskog maestra Koreede Hirokazua, pruža retku priliku da na velikom platnu zajedno vidite dve velike francuske dive, Katrin Denev i Žilijet Binoš. Tu je još jedna porodična drama, ali domaća i posve drugačija. Na čuvenom Berlinskom festivalu dvostruko nagrađeni Otac Srdana Golubovića, inspirisan je istinitim događajima i prati čoveka koji čini sve što je u njegovoj moći kako bi povratio svoju decu. I konačno Sumrak u bečkom haustoru Mladena Đorđevića briše granicu između igranog i dokumentarnog, duhovito i bizarno pripovedajući o našim gastarbajterima i njihovim snovima. Sumrak je na ovogodišnjem FEST-u nagrađen Politikinom nagradom „Milutin Čolić“, a osvojio je i nagradu publike za najbolji evropski film.

Dobrodošli u bioskop dobrog filma!

FILMSKI PROGRAM DKC-a  1 – 7. OKTOBAR:

17.00   SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU

19.00   OTAC

21.00  ISTINA

Oceni 5