Weekend Videos
Transformers 01 S

Photo: IMDb

Povratak u detinjstvo s Transformersima

Besplatno na YouTube platformi: Popularni animirani film iz 1984. godine pronašao je svoje mesto na YouTube platformi, a svi zainteresovani mogu da ga gledaju potpuno besplatno. U pitanju je serijal Transformersi, uz koji se odrastalo sve do kraja devedesetih godina prošlog veka. Na YouTubeu je trenutno samo prva sezona, a narednih dana se očekuju i ostale. Originalna serija je nastala u saradnji Hasbroa i Marvela. U tom trenutku su autopoti i deseptikoni sleteli na praistorijsku Zemlju i sačekali četiri miliona godina da bi se probudili. Ostale sezone će izlaziti vikendom, pa će do ljubitelja stići ozbiljna količina sadržaja – druga sezona ima 49 epizoda, treća 30, dok četvrta samo tri.

Virtuelna šetnja: Čak su i ovakve šetnje začuđujuće okrepljujuće, naročito kada nas odvedu u krajeve koje verovatno fizički nikad nećemo posetiti. Trend ovakvih YouTube videa verovatno je zavladao zbog pređašnjih lockdowna, ali promena sredine prija, makar i preko ekrana.

Kako da sebi olakšate život: Pojam “wabi-sabi” je nastao u Japanu za vreme dinastije Song (960-1279. godine). Pre nego što ga je preuzeo Zen-budizam, označavao je strog, asketski, uzdržani vid izražavanja poštovanja. Danas se odnosi na opuštenije prihvatanje prolaznosti, prirode i melanholije, davanje prednosti nesavršenosti u svemu.

Kako ubijamo kritičko mišljenje: Kakva je na globalnom nivou budućnost obrazovanja, naročito visokog - da li će ga ubuduće moći priuštiti samo imućni, kako će to uticati na klasne odnose i opšti poredak, te ima li u tome uopšte ičeg dobrog, raspravlja Alice Cappelle, čiji se YouTube kanal bazira na kritici savremenih društvenih trendova.

Oda paradajzu: Jesen samo što nije, pa je paradajz već u centru pažnje, zajedno s drugim rođakama koje su potporni stubovi zimnice. U tome, kao i u životu uopšte, ima i određene poezije.

Tvoja usta zvuče poznato: Mary Elizabeth Kelly na društvenim mrežama je postala popularna zahvaljujući imitacijama poznatih ličnosti i sjajnom baratanju gotovo svim postojećim akcentima engleskog jezika. Imitacija nije umetnost, ali ume da bude jako dobra zabava, naročito kad neko zna šta radi.

Oceni 5