Weekend Videos
devedesete

Photo: Srđan Veljović

Povratak u devedesete: Kviz ''Ko će koga''

Ko će koga: Nekad putovanje kroz sećanja može poprimiti čudan tok, naročito ako pamtite '90. i tadašnji zabavni program. Neki od bisera Trećeg kanala i popularnog kviza "Ko će koga" danas se mogu naći na You Tubeu, a ako imate dovoljno hrabrosti i slobodnog vremena, zaplovite ovim nesigurnim vodama.

Nove horor nade: Bill Skarsgård je već postao zvučno ime horor filma, a poznat je i po svom jezivom osmehu koji je velikodušno koristio i u ulozi klovna u rimejku filma It.

Seks i grad danas: Koliko malo veze s današnjom realnošću ima serija "Sex and the City" pokazuje komičar Jimmy Fowlie kroz nekoliko urnebesnih skečeva. Nadamo se da će ih biti još.

Kratki film za vikend: Gde god možemo mi postavimo neki kratki film. Kratka forma štedi vreme, i donosi film u svaki dan. Priča o psihodeličnom kojotu je, na primer, odlična za petak popodne.

Kratke lekcije: CrashCourse je super You Tube kanal koji znanje pakuje u male bočice, te teme iz nauke povezuje sa temama iz popularne kulture i obrnuto.

Kratki film Gorana Paskaljevića: Uz pomoć filma se sećamo i Paskaljevića. Gledamo Legendu o lapotu, kratki film iz 1972: „Radio sam film u dugim kadrovima, sa naturščicima, minimalistički skoro bez ikakve rasvete, što je kasnije postala moda, na primer u čuvenim iranskim filmovima, 70-ih i 80-ih godina. Usuđujem se da kažem, bez lažne skromnosti, da je „Legenda o lapotu“ film po mnogim elementima ispred svog vremena. Ponekada mi se čini da je to moj najbolji film“.

Oceni 5