Weekend Videos
Ekra 01 S

Photo: Pinterest

Pozadinska buka jugoslovenske televizije

Yugo TV: Psihodeličnost jugoslovenske televizije nije ništa novo, a ovom prilikom se podsećamo poznatih i manje poznatih reklama, te Video heroja.

Sarajevo 1941: Kako je izgledalo Sarajevo neposredno nakon nemačke okupacije pokazuju retki snimci jednog nacističkoj vojnika koji se danas mogu naći na YouTubeu. Na istom kanalu nalaze se i snimci iz Beograda i Zagreba iz doba Drugog svetskog rata, a suvišno je reći da se u komentarima raspravljamo samo mi, sada žitelji nečega što se zove region.

Stiže Nova godina: Iako je otoplilo, praznična euforija uveliko je u toku, pa je lepo gledati sneg kako pada makar na ekranu, uz muziciranje londonskog simfonijskog orkestra.

Šest zlatnih pravila: Kako se pravilno priprema i pije čaj naučiće vas ova edukativna retro emisija.

Patti Smith i Oscar Wilde: Dragocen je snimak na kojem Patti Smith čita iz De Profundis koji je Wilde pisao tokom služenja zatvorske kazne. "There is no Mystery so great as Misery," rečenica je iz Srećnog princa koja se savim jasno čuje i ovde.

Cher istorija: Video u kojem Cher objašnjava svoje kultne kostime prava je lekcija iz istorije i poslastica za ljubitelje popularne kulture.

Oceni 5