Weekend Videos
Tall1

Majstor i Margarita, 1972

Photo: www.cinemacity.org

Pozorište u sobi, joga u spavaćici

Otac: Jednu od velikih Strindbergovih drama na scenu Ateljea 212 postavio je Radoslav Milenković - premijera je bila 20.februara 1993.godine, obnova iste predstave 23.decembra 1994. a igrala se sve do 2001. godine kada je i snimljena za TV.

Larry David, kratko i jasno: Čuveni komičar Larry David uputio je poruku - parafraziramo, iako se slažemo - idiotima koji se šetkaju i stoje jedni blizu drugih, ugrožavajući tako svoj i tuđe živote. Rečeno jezikom tabloida: ono što je usledilo će vas šokirati! David je rekao i kakvu fantastičnu priliku propuštamo, te dodao da se nikad ništa dobro ne desi kada izađemo iz kuće.

Buffalo '66: Scena u kabini za fotografisanje ostala je urezana u sećanja svih onih koji su bar jednom pogledali ovaj film. Vincent Gallo, Christina Ricci i Stokholmski sindrom.

Koronska rapsodija: Ko ima kreativnosti i vremena na pretek, a još je i u izolaciji, onda stvara ovakve montaže na aktuelne teme.

Šerlok Holms za bolje dane: Baskervilski pas je za mnoge jedno od prvih sećanja iz detinjstva, a može da se gleda i danas, budući da nedvosmisleno poručuje da svaki problem ima očigledno rešenje.

Colbert & Oliver: Kako su istinski duhoviti i inteligentni voditelji kod nas retkost, pravo je uživanje gledati dvojicu najboljih, i to u istom kadru - John Oliver gostovao je kod Stephena Colberta.

Fatalna i duhovita: Za sve ljubitelje filma Fatalna privlačnost, te Groznice subotnje večeri, iz daleke 1989. stiže nam Glenn Close.

Yoga za nesigurna vremena: I još malo joge, a ovoga puta je u pitanju čas koji pomaže u savladavanju i kontrolisanju besa.

Oceni 5