Anonimno ili pod pravim imenom
Afon 01 S

Photo: ilustracija/Nicole Xu

Pridružite se virtualnim sastancima lezbijki tijekom karantene

Svakog dana u tjednu, od 4. do 26. travnja, od 12:00 do 13:00 i od 19:00 do 20:00 po srednjoeuropskom vremenu (CET), iskustva se mogu poslušati i razmijeniti preko programa Zoom, anonimno ili pod pravim imenom. Potrebno je registrirati se popunjavanjem kratkog obrasca na adresi https://forms.gle/rVWhUqSCjxQw2che6 kako bi se dobila poveznica za virtualni sastanak.

Ovim putem želi se omogućiti lezbijskoj zajednici da se poveže bez obzira na granice država i mjere samoizolacije, razmjenjujući iskustva, poteškoće ili priče koje podižu raspoloženje.

Razrađen je kalendar za sastanke prema jezicima, a termin za sastanke za jezike koji još nisu u kalendaru mogu se zatražiti preko adrese lockeddownlesbians@gmail.com.

Tim ELC-a došao je na tu ideju nakon što su čuli iskustva kolegica.

Talijanske lezbijke u svojim dvadesetim godinama prisiljene su ostati kod kuće s obiteljima koje ih ne podržavaju i koje su namjeravale napustiti, dok se lezbijke u Srbiji starije od 65 godina moraju oslanjati na mlađe pripadnice zajednice da im donose potrepštine. Situacija je posebno loša za lezbijke migrantice, razdvojene od prijatelja i partnerica.

Iskustva će se prikupljati i za Dan lezbijske vidljivosti, 26.travnja, kako bi se ilustrirale teškoće s kojima se lezbijke susreću za vrijeme pandemije, ali i načini na koje zajednica prevladava teškoće.

Sažetak sastanaka prvog dana objavljen je na Facebooku ELC-a, a teme kojima se bave, između ostalog su i gubitak posla, cenzura novinarskog izvještavanja, anti-LGBT politika, gubitak donacija, nemogućnost prelaženja granica, kao i fizički problemi (poremećaji menstrulanog ciklusa zbog stresa) itd.

*Prenosimo sa prijateljskog portala Crol

Oceni 5