Kijametsko doba: Dnevnik iz izolacije

Profiterstvo u vrijeme pošasti

Korona izolacija
Juče se guverner države New York požalio da nema para da kupi dovoljno respiratora. Trump je odlučio da neće centralizovati nabavku najvažnije sprave za liječenje oboljelih od smrtonosnog virusa. Time je skot podigao cijenu respiratora te omogućio ekstra profit proizvođačima i distributerima. Odlukom da svaka američka država kupuje za sebe, Trump je povećao broj kupaca na američkom tržištu. Pošto je tržište zvijer lišena morala i daleko ubojitija (te svakako odvratnija) od koronavirusa – zato što je porasla potražnja za respiratorima, porasla je i njihova cijena. U samo jedan dan, cijena respiratora se sa 14 hiljada popela na 40 hiljada dolara. Eto zašto je Bernie Sanders „neprihvatljiv“ i nedovoljno dobar da postane američki predsjednik: on bi, kako bi bilo učinjeno i u bivšoj Jugoslaviji, nacionalizovao sve respiratore i pravedno ih podijelio

Natrag na tekst

Komentari

Ovaj Nikolaidis je...

... bio mnogo manje tupav pre nekoliko godina! Slutim da je pao kao žrtva izliva leftičarstva na mozak. Moron ne razmišlja o tome da i proizvođača respiratora ima više od jednog, te da bi centralno planiranje i nabavka, taj vlažni san luzera što drkaju na Sandersa, bila propast za sve sem jednog od njih - onog najbolje uvezanog s političarskom kastom... Al', ko jebe proizvođače - bitni su ovi što kamče da im se da džabe! Pih!
milivoje.R 26.03.2020, 02:59:12

A hoces li ti...

... Nikolaidisu, ukoliko siromasnije drzave ne budu ostavljene na cedilu, kao sto si najavio, da se osvrnes na to ili ces, racunajuci na kratko pamcenje Balkanoida, nastaviti da lupetas kao da se nista nije desilo? Zamisli samo, nacionalizacija je zastita od mita i korupcije!!! Pa idi u Venecuelu kod drugara socijalista posto su oni upraznjavali upravo ovo sto zagovaras. Da bog pozivi sinekure pa da te vidi bog.
nenad.Ba 26.03.2020, 12:22:51


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar