Weekend Videos
Promising 01 S

Photo: IMDb

Promising Young Woman: Film o kojem se priča

Reč-dve o filmu: Ako ste gledali Promising Young Woman, svaki dodatni sadržaj je dobrodošao. YouTube filmska kritičarka znana kao Amanda the Jedi rečito i artikulisano analizira film.

Tri decenije filma Silence of the Lambs: Anthony Hopkins i Jodie Foster sreli su se online, a kako bi se prisetili kultnog filma koji je planetu prestravio sada već daleke 1991. godine.

Severno, hladno, ledeno: Jonna živi u ruralnom delu severne Švedske, a kako je interesuju film i fotografija, donosi i predivne kadrove iz svog kraja. Kako preživljava zimu uz sat vremena dnevnog svetla i kakve su prednosti i mane života na surovom severu, Jonna pokazuje u slici i reči.

Vodi me u crkvu: Pesma Take Me To Church je postala simbol borbe za jednakost čim se pojavila. Mnogi su uz nju i zaplesali, neki i maestralno – na primer Sergei Polunin.

Magnetizam hipnoze: O čarima i lekovitim moćima magneta volšebno su počeli da govore naši savremenici, gosti po raznoraznim TV studijima, a kako je sve počelo, razvilo se u praktikovanje hipnoze, ali i učenje o placebo-efektu, pokazuje video magazina Vox.

Pomoći sebi: Veruje se da je čoveku loše onda kada nije u stanju da trezveno razmišlja o stvarima iz prošlosti, a najčešće se radi o teškoćama iz detinjstva. EMDR terapija tu može da pomogne i u poslednje vreme je sve popularnija.

Samo kratko: Sergei Parajanov je genije, u to nema sumnje. Dok svi znaju za Boju nara, malo je onih koji su obratili pažnju i na njegove druge filmove.

Oceni 5