Weekend Videos
Aapo 13 S

Photo: Paulina Lanzerotti

Prošla godina u šest minuta

2021. u šest minuta: Godina je prošla puna muka - milijarderi su se bogatili i lansirali u svemir, sirotinja dobijala otkaze i potplaćene poslove, vakcine su dale nadu, ali virus je opstao, Izrael i Palestina su opet bili u sukobu, a Olimpijske igre gotovo da i ne pamtimo... Magazin Vox u šest minuta videa sažeo je sve što se desilo prošle godine, a čega bi ipak trebalo da se podsetimo.

Vodi me svuda: Pesma Take Me To Church je postala simbol borbe za jednakost čim se pojavila. Mnogi su uz nju i zaplesali, neki i maestralno – na primer Sergei Polunin. Sada ima novi projekat, savršen početak nove godine.

Oproštaj od Betty: Legendarna komičarka Betty White preminula je na samom kraju 2021, samo nekoliko nedelja pre svog 100. rođendana. Išla je ispred svog vremena, menjala TV i filmsku industriju nabolje, a s godinama su je zavoleli svi.

Praznici nam traju: Nekima nije lako da se uhvate u koštac s porodičnim traumama, pa im praznici teško padaju. Kratki film Christmas Eve Eve se bavi baš tom temom, vrlo vešto.

Finski know-how: Nekad nam ni najjednostavnije stvari ne idu od ruke, pa nije zgoreg podsetiti se kako se pravilno otvaraju i zatvaraju vrata, odnosno ulazi u prostoriju. Hvala Fincima!

Kad Patti Smith zapeva: Pesme za proteste obično su snažne posebno kad ih peva Patti Smith s još 250 drugih pevača. „…people have the power to redeem the work of fools“

Oceni 5