Megan Rapinoe, strašna žena
Rapnn 01 S

Photo: Tacoma News Tribune

Prva lezbijka na stranicama magazina Sports Illustrated

Snimanje se odvijalo u bajkovitom ambijentu karipske otočne države Sv. Lucija, a uz Rapinoe pred objektiv su stale i njezine kolegice Alex Morgan, Crystal Dunn i Abby Dahlkemper.

Rapinoe je za Sports Illustrated rekla kako se nada da će time pomoći u razbijanju stereotipa o LGBT zajednici.

"Mislim da je to prilično smion potez Sports Illustrateda jer ima imidž časopisa namijenjenog heteroseksualnim muškarcima. Lezbijke u sportu često su žrtve predrasuda, a i inače se veoma usko gleda na to što znači biti gej i sportaš. Zato mislim da je stvarno važno raskrinkati te stereotipe i napraviti nešto potpuno drukčije", kazala je.

Tridesettrogodišnja Rapinoe autala se 2012. godine u intervjuu za magazin Out, a prošlog su ljeta ona i njezina partnerica, profesionalna košarkašica Sue Bird, zajedno pozirale nage za ESPN-ov Body Issue.

Megan Rapinoe i inače je gorljiva promicateljica LGBT prava. Surađivala je s organizacijom Gay, Lesbian & Straight Education Network (GLSEN), a godine 2013. postala je ambasadorica neprofitne organizacije Athlete Ally koja se bori protiv homofobije i transfobije u sportu. Njezine ostale fotografije iz spomenutog izdanja Sports Illustrateda možete pogledati ovdje.

*Prenosimo sa prijateljskog portala Crol

 

Oceni 5