Parkiralište na Adi Ciganliji
Drive in cinema

Photo: celluloidjunkie.com

Prvi drive-in bioskop u Beogradu

Nakon pokretanja kućnog onlajn bioskopa “Moj Off”, Kombank dvorana najavila je da će drive-in bioskop na Adi raditi tokom predstojećih letnjih meseci, ali i tokom ostatka godine. U skladu sa bezbednosnim poštovanjem propisane distance, filmovi će biti gledani iz automobila, a nakon besplatnog perioda tokom juna, od jula će se ulaznice naplaćivati.

Prve nedelje filmovi će biti prikazivani svake večeri, a od 7. juna do kraja leta za projekcije će biti rezervisani sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja.

Kompletan repertoar, kao i film otvaranja, biće poznati sledeće nedelje, a o terminima filmskih projekcija gledaoci će moći od 1. juna svakodnevno da se informišu na sajtu Kombank dvorane.

Direktor Kombank dvorane Igor Stanković, koji vodi i distributersku kuću MCF, najavio je nedavno da će građani moći da pogledaju filmove koji su bili na repertoraru bioskopa, ali su, zbog epidemije, prekinuli bioskopski život.

Prema rečima Stankovića, za ponovno otvaranje klasičnih bioskopa problem nije samo tehničke prirode, zbog mera zaštite od infekcije koronavirusom, već je problem i nedostatak novih filmova. “Nije stvar samo u tome da se otvore bioskopi, oni tehnički mogu da se spreme za otvaranje čim se ukine zabrana okupljanja, ali je problem s filmovima. Novih filmova nema”, izjavio je Stanković nedavno za portal SEEcult.org, ukazujući na odlaganja, pa i otkazivanje velikih međunarodnih festivala, kao i ponovnog otvaranja bioskopa u svetu, koji po prirodi stvari imaju primat u prikazivanju novih filmova.

 

Oceni 5