Novembar u Beogradu
Salon knjiga 2020

Photo: PRESS

Prvi Salon knjiga u bioskopu Balkan

Na prvom Salonu knjiga u bioskopu Balkan, koji će trajati od 3. do 29. novembra, predstaviće se četiri izdavačke kuće – Sezam Book, Leo Commerce, Harmonija i Publik praktikum. Salon će tokom ovog perioda biti otvoren svakog dana od 10 do 20 časova, a cene knjiga će biti snižene i više od 40 posto.

Salon knjiga održava se u organizaciji MaxBooks sa namerom da usmeri redovnu pažnju čitalačke publike ka malim i lokalnim izdavačima. Namera organizatora je da se kroz književne večeri i promocije knjiga Salon afirmiše i putem redovnih aktivnosti koje će se održavati u autentičnom ambijentu bioskopa Balkan.

U ponudi izdavačke kuće Sezam posebno se izdvajaju dela nobelovaca Ive Andrića i Gabrijela Garsije Markesa, ali i domaćih autora poput Milisava Savića i Đorđa Kadijevića, kao i brojna druga dela iz oblasti beletristike, enciklopedijskih izdanja i rečnika, popularne psihologije i zdravstvene literature.

Publik praktikum je poznat po prevodima najpopularnijih Tolkinovih dela poput "Gospodara prstenova", a naročito je okrenut podsticanju čitalačke kulture kod dece i tinejdžera. Izdavači Leo Commerce i Harmonija poznati su po delima popularne psihologije, usmerenih na stil života, ishranu i lični razvoj, kao i na odnose s drugim ljudima, roditeljstvo i duhovnost.

Oceni 5