Weekend Videos
Cage 01 S

Photo: www.thesprucepets.com

Ptice u kavezu i ptice pevačice

Iz kaveza u kavez: Daleke 1979. godine snimljen je televizijsko film I Know Why the Caged Bird Sings zasnovan na autobiografiji Maye Angelou. Scenario su adaptirale Angelou i Leonora Thuna, a film je prvi put emitovan 28. aprila 1979. na televiziji CBS.

Muzika za kuvanje: Raznorazne plejliste se mogu naći na YouTubeu, a mi smo ove nedelje naleteli na retro instrumentale koji savršeno idu uz kuvanje. Naročito ako vam ono nije velika ljubav.

Sandra Silađev: Problema je mnogo, a posebno ako ste samohrani roditelj. Glumica Sandra Silađev se na svom YouTube kanalu pozabavila i ovom temom, te mukama sa kojima se nosi zaposlena majka.

Putovanje iz fotelje: Idemo na još jedno virtuelno putovanje, ovoga puta u magični Lisabon. Pred vama je pravi mali filmski vodič kroz glavne gradske atrakcije.

Generacijske razlike: „Old Gays React To…“ se već neko vreme bavi reakcijama starijih kvir ljudi na slobode koje imaju mlađe generacije. U pitanju je dragocen uvid u to kako funkcioniše sloboda, te koliko je ima.

Razgovor sa samim sobom: Pre samo šest meseci nismo ni slutili šta nas čeka, a opštu zbunjenost glede pandemije odlično je sažela Julie Nolke u duhovitom videu.

CGI animacija: Ako ste malo stariji, verovatno se sećate originalnih verzija crtanih filmova kao što su Scooby-Doo ili Flintstones, koji su okupirali subotnja jutra. Ali animacije sedamdesetih i osamdesetih nisu ništa poput današnjih. Od početka dvehiljaditih crtani filmovi su počeli da izgledaju malo stvarnije.

Od sebe se ne odustaje: Učili smo da je odanost vrlina, te da se sa ljudima ostaje uprkos teškoćama. To je svakako tačno ako su u pitanju kvalitetni odnosi koji su naišli na neku prepreku, ali postoje i oni drugi.

Oceni 5