Weekend Videos
Hupp1

Photo: Edward Hopper

Ima li života posle ljubavi

Ima li života posle ljubavi: Cher je pristala da učestvuje u komičnom skeču i bila legendarna i svoja sve vreme. Zgađena nad brzom hranom, ali puna duhovitih saveta.

Šta je čovek: U Južnoj Africi je sprovedeno istraživanje u okviru kojeg je utvrđeno da se divlje životinje najviše boje ljudskog glasa. To je možda najvažniji dokaz da nismo dobri i da na okruženje ne utičemo blagotvorno.

Tužne žene na filmu: Posle "Elvisa" došla je "Priscilla", ali neke sudbine i odnosi su toliko kompleksni da ni fikcija ni realnost ne mogu da ih obuhvate. Kako kinematografija portretiše žene koje pate i zašto uvek postoji opasnost da im se oduzme svako dostojanstvo dok se predstavljaju isključivo kao nemoćne žrtve?

Zašto klovn: Edward Hopper je naslikao najtužnijeg klovna na svetu, a slika se pridružila drugim naslikanim usamljenicima koje je iznedrio isti umetnik. Nepovezani smo, vreme je da se upoznamo sa sobom. Umetnost tu može da pomogne.

PJ Harvey svira za vas: Tiny Desk Concert je uvek dobra ideja,  naročito kad čuveni muzičari pristanu da u kamernoj atmosferi dočaraju svoju magiju.

Mitovi u ljubavi: Od drugih pravimo savršena bića, zaboravljamo da niko to nije. Mnogi u vezama traže spas, pa romantična ljubav sve više liči na neku novu religiju. Ne tražite nove bogove, nađite sebe.

Oceni 5