Intervju: Zagrebački Terminator
Terminator 01 S

Photo: Terminator

Ovo nije raj

Kad razmišljamo o muzici, obično mislimo na stvari koje smo već čuli. Razmišljamo i o sebi i sopstvenim ukusima, jer najbolje razumemo ono što nam je već ušlo u uši. Početkom meseca smo u zagrebačkoj Močvari pronašli Terminator i brzo shvatili da uvek ima mesta i za druge, nove stvari. O tome smo razgovarali s Katarinom Vukadin.

*Ako bi morala da predstaviš terminator u jednoj rečenici, kako bi to zvučalo?

Terminator je energični bend iz Zagreba čije vrijeme tek dolazi.

*Nedavno smo se sreli u zagrebačkoj Močvari i vaš nastup mi je privukao pažnju. Je l uvek tako energično?

Da, naši nastupi su uvijek nalektrizirani i energični… htjeli ne htjeli, čim staviš periku i kožne hlače i lude platforme – naprosto sve oko tebe poludi. 

*Čini mi se da ti je komunikacija s publikom baš važna. Jesu li reakcije na vaš nastup uvek pozitivne? Odgovara li se istom energijom?

Ne bih rekla da se odgovara istom energijom. Sa pozornice vidim glave neke da se bacaju, neki stoje i pitaju se " "WtF?!", neki se samo smješkaju, neki se izuju bosi i trče. U svakom slučaju ostaju pod dojmom i to nimalo ravnodušnim.

Još se niko nije skinuo ili nas gađao donjim rubljem. Taj moment potajno iščekujemo.

*Kad bi Terminator bio jedna vaša pesma, koja bi to pesma bila?

Pa definitivno ona sa prvog, istoimenog albuma –  "Ovo nije raj".

*Jeste li već bili u Srbiji i zašto ne?

Nismo. Možda zato što Srbija nije još spremna na nas? Evo mi kucamo na vrata, možda nam se otvore. Možda kao Ali baba treba reci čarobnu riječ "Milane, evo i nas hajduka u Srbiji“, pa nas se pozove na koji festival. To bi bilo mnooogo lijepoo.

*Šta je sledeće? Novi album? Koncerti?

Album "Glad" nam izlazi krajem godine. Onda slijede koncerti u Kninu, Karlovcu, Zagrebu. Evo, možda i u Beogradu ili nekom drugom krasnom srpskom gradu.

Oceni 5