Paklena kuhinja XXZ magazina
Hrana 01 S

Photo: Twitter

Pečeni sendviči sa sirom, paradajzom i jajima

Ko ne jede u pekarama, taj ne zna što je patnja. Peciva su dobra strategija za uštedu vremena, budući da su već pečena, istina uglavnom bajata, pa čoveku u večitoj žurbi pomažu da obezbedi nešto kalorija, uglavnom previše.

Da bi se efekat lisnatog testa bar donekle neutralisao, potrebno je da se ponekad nešto i skuva, u slučaju nužde i isprži. Što više povrća, kažu eksperti, pa makar i onog bezukusnog, koje na policama supermarketa čami toliko dugo da se bašte i ne seća. Najbolje je sveže, pa makar i u sendviču. Na primer sa sirom i prženim jajima. Ako su vam dosadili tradicionalni recepti – izmišljajte. Tačno je da sendvič najčešće nije gurmanska stvar, ali može da bude ukusan – domaći je sigurno zdraviji od gotovih rođaka iz prodavnice.

Za ovu izmišljotinu je, na primer, potrebno:

Pakovanje integralnog tosta

Paradjz

Feta sir

Jaja

Sušeni crni luk

So

Za jedan sendvič su potrebna tri parčeta tosta, jaje, sir i paradajz po želji. Ispržiti jaja – dok se prže posoliti i posuti crnim lukom. Na prvo parče tosta naneti deblji sloj sira, potom jaje, poklopiti drugim komadom hleba, naneti još jedan sloj sira, pa onda paradajz i još jedan tost. Kad je sve gotovo sendviče seći po dijagonali, tako da se pretvore u trouglove. Kad su spremni i trouglasti poređajte ih po pehu i stavite u već zagrejanu rernu. Dovoljno je da tamo ostanu 15-20 minuta, na temperaturi od oko 200 stepeni. Posle toga je paradajz fino pečen, što svemu daje poseban ukus.

Oceni 5