Music video

Portugal. The Man: Dummy

Srećan kao klovn, Portugal. The Man ima novi singl - "Dummy". Tu je i odgovarajući spot, odlična halucinacija usred karnevala. Uživajte.

Caroline Polachek: Tiny Desk Concert

"Desire, I Want To Turn Into You" je sjajan album Caroline Polachek, a kritičari tvrde da je do sada najbolji. Baš kao i žudnja ide tamo gde mu je volja. Uživajte.

Asaf Avidan: To Love Another

Petak je odličan trenutak da se podsetimo Asafa Avidana, i izvedbe iz 2023. godine u okviru "In a Box III". Slušajte, gledajte i uživajte.

Gaye Su Akyol: Full Performance (Live on KEXP)

KEXP nas već dugo podseća na poznate i upoznaje s nepoznatim bendovima i novom muzikom, pa smo tako došli i do Gaye Su Akyol i jako smo srećni zbog toga. Uživajte.

Sundial: Black Mirror

"Medijski mnogo manje zanimljiv od recentnih kontroverzi vezanih za neke druge reperice, novi album hip hoperice noname zasigurno je jedno od najboljih ovogodišnjih izdanja na kojem njezini opušteni flowovi i jazzy beatovi sjaje punim sjajem". (Andrea Jović)

Mitski: When Memories Snow

Sedmi studijski album američke glazbenice japanskih korijena povratak je njezinu klasičnom zvuku nakon prošlogodišnjeg "Laurel Hell" za koji je sama glazbenica priznala da je nastao pod pritiskom ispunjavanja ugovorne obveze. "The Land Is Inhospitable" album je prigušenog, pomalo country zvuka prošaranog izvrsnim orkestracijama. Ipak, njegova su najimpresivnija odlika Mitskijini stihovi s fantastičnim pjesničkim slikama – u "The Deal" Mitski želi prodati svoju dušu nekom, no toliko je sama da ne uspijeva, dok u "When Memories Snow" predstavlja sjećanja kao snijeg koji razgrne lopatom kako bi mogla nastaviti sa životom. (Andrea Jović)

Young Fathers: Full Performance (Live on KEXP)

KEXP nas već dugo podseća na poznate i upoznaje s nepoznatim bendovima i novom muzikom, pa smo tako došli i do Young Fathers i jako smo srećni zbog toga. Uživajte.

Noah Kahan: Stick Season

Noah Kahan je mladi američki kantautor koji se muzikom bavi već nekoliko godina, no široj javnosti je postao poznat zahvaljujući svom drugom albumu Stick Season, a nedavno je i nominovan za Grammy nagradu u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Pips Chips & Videoclips: Većinom

Osmi studijski album Pipsa donosi osam pjesama, već dva singla i dobro poznati zvuk – iako se na prvu možda tako ne čini. Uživajte.

Amanda Plamer: Little Island

Deklarira se kao biseksualka, spot za pjesmu "Oasis" zabranjen joj je na britanskoj televiziji, a sa svojom glazbenom kućom uspjela se posvaditi oko spota za pjesmu "Leeds United" i pokrenuti pravu malu revoluciju. Sve je to Amanda Palmer, a to je tek početak (Irena Rašeta)