Paklena kuhinja XXZ magazina
Tuna 01 S

Photo: yellow-honey.com

Recept: Tunjevina u raljama pavlake

U prljavim sudovima živi nešto što će već sutra da evoluira u boljeg čoveka od mene, pa su strategije za uštedu vremena obično akcije koje podsećaju na neku trku sa preprekama. Najlakše bi, naravno, bilo da se sudovi operu, ali tih pola sata je obično ono što uvek nedostaje.

Upravo su zbog toga jednostavni recepti nešto u čemu je spas, što štedi prostor i vreme, i stvara iluziju da je atmosfera koja najčešće podseća na čajanku kod Ludog šeširdžije sasvim funkcionalna. Ušteda sastojaka i električne energije može da okupi namirnice poput:

pola pakovanja špageta ili bilo koje druge testenine koja se kuva između 5 i 11 minuta

- 1 konzervu tunjevine

- 1 manje pakovanje kisele pavlake

- susam

- peršun

- parmezan

- i naravno soli po potrebi

Testenina se, logično, obari, a za to vreme se u posudi odgovarajuće veličine usitnjena tunjevina pomeša sa pavlakom, pa se tome doda prepečeni susam i ono malo soli. Kada testenina bude gotova, blago se prohladi i pomeša sa prethodno pripremljenom smesom od ribe i mlečnih proizvoda, te se na kraju pospe peršunom i parmezanom.

Za samo 20 minuta kuvar je spreman da se evakuiše iz kontaminirane zone, i da bar do sledećeg obroka zaboravi na sudove koji tihuju pod parolom „Sprem’te se, sprem’te, mikroorganizmi“.

 

Oceni 5