O istinitom stereotipu i produžetku genocida

Ružni, prljavi, zli, moralno zapušteni

Marić Antonijević
Logor iz kojeg su, kako kaže Marić, svi mogli da odu kada su hteli i u koji su smešteni da ih neko ne bi ubio, bio je mesto zverstava i patnji. U jednom od svedočenja koje je koristilo Tužilaštvo Tribunala, piše: "Zlostavljanje u logoru neprekidna je i opšta pojava, a počinje dolaskom zatočenika. Zaista, od trenutka kada stignu, zatvorenike se najčešće tuče ili u svakom slučaju maltretira, kao da im se želi odmah pokazati da ih se više neće smatrati ljudskim bićima..."

Natrag na tekst

Komentari

(Popi'te malo vode kao Miša Vacić), kakav loš vic ispričan bivšem novinaru e-Novina ikaicu. O sebi valjda, šta li?

Ovi sa happy tva nisu baš normalni. Ja, umesto TDI radia ponekad pustim tu glupost da se smejem, ponekad do suza. Ćirilica je posebna priča, to pustim kad ne mogu da zaspim, kao onaj lik što je zaspao, onesvestio se, kad je gostovao AV. :) Duga je i tužna istorija logora na ovim prostorima.:( Još tužnija je činjenica da nismo ništa naučili. Da smo zaboravili logore koje su Srbi otvarali za Srbe u Drugom svetskom ratu, da smo fokusirani na ustaške zločine, da smo olako otvorili logore za ne-Srbe 40 godina nakon Dsr. Možda tu ima neke veze? Olako smo prešli preko činjenice da smo i sami bili marionetska država Trećeg rajha. a da su komande Rajha bile takve da se više nikada očima ne možemo gledati. Poštovati ih sve, ali oni stoje zajedno sa svim logorima iz ratova devedesetih. Još je tužnije da nam ih morao snimati A. Vučić - da podgeje konflikte, valjda, ne voli ih smrznute. Za razliku od većeg dela gradjana u koje i sama spadam, moram da dodam. Jer i SARS se podgejao u sars-cov-2, da budem otvoreno sarkastična. Da ponovim "Ovi sa happy tva nisu baš normalni", i oni podgrevaju konflikte, kao pizzu, šta im padne na pamet. Od roka mandoljina, do mržnje prema Britancima u emisiji o vakcinaciji. Dajte im svima malo vode: ili su drogirani, ili pijani, ili ekstremno zlonamerni. Naše nacionalne frekvencije su bez mozga. Sve! Ne vole ih ni ovi što na njima rade, a što primeti i Boško Obradović, u pokušaju da osvoji malo vremena u Dnevniku pred izbore. Tuga. Odličan tekst, Tončiću.
gabrijela.j 04.03.2021, 23:41:17

*radija

TDI radio, obrnuh misao, ali osta tako... nebitno. Ali, eh, nisam ja sa happy tva - naci frekvencije, zamaskirane Parovima, da me ne bude blam. Nisam ni slušala Matić vs. Marić. Ni druge Kaićeve emisije. Pripade mi muka. Možda jednom odgledam i to. Ako ste primetili, pristojan svet se vrlo retko pojavljuje na toj televiziji. Ne mogu od Šešelja i Marića i dežurnih patrijota, a u koje spada i Miša Vacić, ni da dođu do reči. Ali, Ćirilica je dušu dala za spavanje. Ne podnosim tišinu, a zvuci kiše, prašume su mi dojadili. Marićev cirkus zadovoljava sve kriterijume, kad su relativno pristojni. Ili dok se ne javi Ratko Mladić, da nas isprepada direkno sa robije. Prebrisan sa spiska kanala za gledanje, za svaki slučaj. Ima i drugih programa. Kurir, recimo. Pristojan program, bez idiotluka.
gabrijela.j 05.03.2021, 00:07:16


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar