Velike tranzicije
Sadde1

Photo: Izaak Theo Adu/ Instagram

Sade: Podrška za transrodnog sina

Još na samom početku života nam postane jasno da je sve lakše uz podršku, te to važi kako za male promene, tako i za velike tranzicije, poput onih kroz koje prolaze trans osobe, a kako bi telo prilagodile svojim pravim identitetima.

Izaak Theo Adu, trans sin soul pevačice Sade, je poslednjih šest meseci proveo u završnim fazama prilagođavanja pola, te je u nekom trenutku na svoj Instagram profil postavio fotografiju na kojoj je sa svojom slavnom majkom, a kako bi joj se zahvalio za podršku i proslavio konačnu pobedu. U postu koji je posvetio slavnoj roditeljki kaže da je „to bio dug i težak put, ali da su ga zajedno savladali,“ te dodaje „ da je vreme da se vrate kući.“ Najvažniji deo poruke je najverovatnije onaj u kojem kaže „Hvala ti što si se borila zajedno sa mnom, i pomogla mi da izgradim muškarca kakav sam danas, i hvala ti za svako ohrabrenje kada je bilo teško, i za svu ljubav koju si mi pružila.“

Adu je o svom trans identitetu prvi put progovorio 2016. godine, pa od tada otvoreno govori o svojoj tranziciji, te se po tome razlikuje od svoje majke, budući da je Sade svoj privatni život uvek čuvala za sebe. Njegova istupanja su dragocena, budući da se o trans problemima još uvek ne govori dovoljno. Tako je na Instagramu nedavno pokrenuo i pitanje o tome zašto trans osobe prolaze kroz kompleksne i iscrpljujuće procese da bi došle do svojih pravih identiteta, da bi na kraju objasnio da se radi o putu koji je neophodan da bi se živelo u skladu sa samim sobom i sopstvenom istinom.

Tagovi

Oceni 5