I šta onda bude?
Uragano1

Photo: Philip-Lorca diCorcia

Sajber seks i hard diskovi

Kad se nađen sa prijatejicaman na kavu najviše ćakulamo od muškima i svin ostalin nevojama šta nas spopadaju u ovomen životu. Više-manje smo sve izrastavjane od mužova, pa tako sa sigune udajenosti od braka koji put čak rečemo i koju lipu o muškomen rodu. Niki dan smo imale i momenat prosvitljenja pa smo počele o novin tehnologijaman i svin čudima modernoga vrimena. Koliko su nan te nove tehnologije donile dobroga, tol’ko su nas i smantale i više čovik ne more ništa zapravo imat ni radit nego je sve šta imamo i sve šta činimo - na konpjutoru.

Naprimjer zove mene prijatejica i govori da ima baš lipih slika sa onoga njenog rođemdana šta smo slavili u prošlu nediju. Ja govorin aj, baš super, jedva ih čekan vidit, oš ih donit na kavu danas? A ona meni da su jon u konpjutoru i da ih nije još “skinila”. Ja mislila da ih je naslonila na konpjutor pa govorin a bogati oli ti je problem primistit ih sa konpjutora i metnit u boršu? Glupačo, ona će meni, nisu NA konpjutoru, nego U njemu, na hard disku! Pošto se ja ne razumin puno, rekla san aj dobro, kad ih izvadiš iz toga diska majketi dones’ da ih vidin.

Drugi put pitan ja jednoga prijateja da ima li šta one lipe muzike iz naše mladosti a on meni reče da ima sve šta smo slušali prije dvadeset godina. Ajme, super, oš mi donit, pitan ja? E, ne mogu, cila mi je ta muzika u konpjutoru, nisan je još skinija. O skinilo te dabogda, govorin ja.

U ona vrimena kad san ja bila cura znalo se isto zaglavit u disku, i to nekad i do zore, ali uvik bi svi na kraju iz njega izašli živi i zdravi. A danas šta uleti u ti njihov disk bogami to više neš vidit. Od svega toga me stvarno počela vatat tuga i bolit srce. Skužajte, ne srce, nego hard disk.

Kako svaki razgovor između žena na kraju uvik završi na jubavi, seksu i muškima, tako san na zadnjoj kavi doznala da se u današnja vrimena više niko snikin ne seksa zapravo nego se i to počelo činit priko konpjutora. Taki seks, kažu, ima već i službeno ime, zovu ga “sajber sex”. Mare iz mog portuna govori da je ona probala ti seks i da joj je baš gušt. Kaže, lipo sidiš ti s ove strane konpjutora, a muški s one druge, i pravite se da se jubite i grlite.

- Mare, majketi irudove, kako se moreš seksat priko konpjutora? Pa koji ti je to gušt, a? To su sve laži!

- Bogami, meni je to itekakvi gušt. Ne moran se, daprostiš, prat ni prije ni poslin njega. I ne samo to, nego usput obavin sve kućne poslove. Najvolin se tako seksat dok naprimjer kuvan ručak. To zato šta su ti kuvanje i seks konplementarne radnje, razumiš?

- Kako su konplementarne?

- Lipo, pratu se. Muški se uživi, pa napiše da je počeja sve brže disat i pita da jel’ i ja. A ja, pošto stalno trčen od konpjutora do špakera, zadišen se, pa mu rečen da i ja brzo dišen. Jesan li mu šta lagala, nisan.

Ja se krstin sa obadvi ruke.

- I šta onda bude?

- E, onda se stvari zakuvaju, i u konpjutoru i u teči, razumiš? Pa on mene pita da jel’ mišan, a ja, kako svako moran promišat ono na špakeru, rečen mu da mišan. Jel’ san mu šta lagala, nisan.

- Uime irudovo! Pa ček, i taj muški sa druge strane ne zna da ti kuvaš ručak i misli da ti stvarno uživaš u tomen sajberu ka i on?

- Dašta! Jerbo kad ti se muški užge nema ti on više blage veze šta ti činiš i jel’ stvarno guštaš ka i on. Još ako je malo sporiji u tomen, moš ne samo skuvat ručak, nego i rastrit mašinu robe, neće ti on ćerce ni primjetit da si makla!

- I šta onda bude?

- Ništa, onda još samo imaš odglumit oni organizam!

- Bogati, a kako to odglumiš?

- Lipo, napišeš vako “mmmmmmmmmm”.

- Šta ti je to?

- To ja probajen oni ručak šta san skuvala, a on misli da san daprostiš doživila oni ka vrhunac. Kad napišeš “mmmm”, ali pazi, mora bit najmanje petnajst, šesnajst tih slova, to ti je ka konpjutorska onomatopeja s kojon mu daš do znanja da si se ka onesvistila i da si u sedmomen nebu!

- Pa to je Mare onda čista gluma isto ka i u stvarnome životu!

- Pa e, tuko, to ti ja i govorin od početka! Samo je još i boje!

- Ma kako boje?

- Pa tako, jerbo kućni posal ne pati! Ostvaren je oni muški san da imaju u jednoj ženi i jubavnicu i domaćicu, samo šta to ne znaju! Živija sajber seks!

*Tekst objavljen u e-novinama 2010. godine

Oceni 5