Nulta stopa šljivljenja
Jastuk

Photo: thequeerfrontier

Samo pravi muški gađaju u sridu

Najgore mi je kad odem na more sa mojom prijateljicom Crvenkapom. Crvenkapa se stalno u nekog zaljubljuje, a na plaži je sposobna locirat čovika svog života pa makar na toj plaži ne bilo nijednog stvora koji bi bar sličija na muško. Tako je neki dan između dvi iljade ljudi izabrala čovika na jedno deset metara od nas šta je samo leža i igra na karte s nekim prijateljem. Odma san dobila zadatak. Ona će se senzualno sunčat, a ja moran pratit je li je on gleda. Kad Crvenkapa odluči da će se senzualno sunčat, to znači da će se izvrnit na stomak, pravit se da čita knjigu i lascivno okretat stranice. Ona smatra da je čitanje knjige na plaži važno za faćkanje jer muškome daje do znanja da nije samo lipa, nego i produhovljena. Tako se ona izvrnila, počela čitat Adio, kauboju i svako malo:

"Je l' me gleda?"

S obziron da je kauboj nije niti jedan jedini put pogleda, odlučila mu je skrenit pažnju na sebe. Na metar od njega bila je neka kanta za škovace, pa se digla, pokupila neki papirić sa plaže i išla ga bacit u dotičnu kantu. Međutim, ovi nije njanci trznija.

"Je l' me je gleda?"

"Nije."

Kako će te i gledat?

To je nije obeshrabrilo, pa je skupila neku plastičnu bocu i opet đir do kante. Kartaš je, naravno, opet nije uočija. U sljedećih uru vrimena pokupila je i odnila u kantu skoro sve škovace sa plaže. Kad je nestalo škovaca, pokušala je jednome ditetu otet sladoled jer je bija već doša do štapića, ali se dite uvatilo dernjat pa je morala odustat.

"Je l' me je gleda?"

"Nije. A kako će te i gledat kad si non stop u điru. Svaki put kad pogleda prema vamo, ugleda mene kako buljin u njega, a tebe nema jer bacaš smeće. Čovik sad već sigurno misli da ga ustvari ja faćkan."

Uzdahnila je i opet zauzela erotičnu pozu na šugamanu.

"Je l' mi vijori kosa?"

"Crvenkapo, ne vijori ti ništa, pa je l' vidiš da nema daška vitra, ženo božja."

"A šta sad radi?"

"Eno, priča s nekim ditetom."

Nula, razumiš?

Skočila je uspaničeno.

"Valjda nije njegovo!"

"Ajme meni s tobom! Daj odustani, čovik te uopće ne šljivi, ništa, nula, nula, razumiš?"

"E, nula je dobar znak. To je ka recimo nulta stopa šljivljenja, sa tendencijon rasta."

"Kako nulta stopa šljivljenja može bit dobra?"

"Lipo. Da malo pratiš situaciju u zemlji i svitu, znala bi. Ako naprimjer Linić smatra da je nulta stopa BDP-a dobra i da će poslin te nulte stope ić nabolje, zašto onda i nulta stopa šljivljenja ne bi išla nabolje? Malo optimizma tebi fali, draga moja."

"Koji optimizam, pa meni je već godinama sve na nultoj stopi. I ne samo meni, nego cilome narodu. Ustvari, već smo odavno proklizali ispod te nule. I plaće, i tekući računi, i kućne blagajne."

"Ajde, bogati, pusti sad ekonomiju, nego, je l' me gleda?"

"Ne gleda. Taj ne diže pogled sa karata, vi'š da je krele."

"Ako ne diže pogled sa karata, to znači da je pravo muško!"

"Kakvo pravo muško, leži na plaži sa prijateljem i izgleda ka da nema pojma ni di je ni zašto je tu!"

Alkari ne promašuju

"Misliš, ka Milanović i Josipović na Sinjskoj alci?"

"Di si se sad njih sitila, gospe moja?"

"Pa kad san spomenila prave muške, odma su mi pali alkari na pamet. Ti ne promašuju. Ako ne pogodu u tri, pogodit će barenko u dva ili u jedan."

Tu se sanjarski promeškoljila na šugamanu.

"Slušaj, ako ti slučajno padne na pamet ić u Sinj tražit pravoga muškoga, nema šanse da ću ić s tobom, zaboravi. Već te vidin, alkar na konju u punom galopu, cilja alku, a ti me muvaš laktom u rebra i svako malo:

"Jel' me gleda?"

"Pa dobro, ne mora bit alkar, ali bar alaj-čauš ili barjaktar... Jes' vidila kako su stameni, pa one brčine... uff... Čim ih vidiš, znaš da znaju posal."

"E, znan. Bar da su nam Milanović i Čačić takvi."

"Oni? Pa ne mogu oni trčat alku, kad nisu Sinjani."

"Je, ali recimo Čačić ima prirodne predispozicije, drži se ka vojvoda."

"Ma more se on držat kako oće, ali on i Milanović ne bi trčali alku ni da su Sinjani. Šta god da su dosad naciljali, bilo je u ništa."

"Ajde, bogati, ne bi ja bila tako stroga prema njima. Pa ništa ih je i dočekalo. Nego, po svim medijima govoru kako je ove godine alka bila posebna jer su bili pozvani i oni koji su nas u prošlosti pokušali satrat."

"Je, baš lipo od organizatora šta su na ovogodišnju alku pozvali face iz sadašnje i iz bivše vlasti!"

Oceni 5