Weekend Videos
Radmm 01 S

Photo: BDP / Promo

Sećanje na veliku glumicu

Sećanje: U petak 8. novembra se navršilo 18 godina od smrti velike glumice Radmile Savićević, pa se tim povodom podsećamo momenata koji su obeležili jedno vreme.

Koji ste tip ličnosti: Myers Briggs test na osnovu kojeg svako pripada jednom od 16 tipova ličnosti možda nije dovoljno pouzdan, ali su komični skečevi Fanka Jamesa idealni za identifikaciju. Zaprepašćujuće pouzdano, tvrdi jedan ENFJ

EPP 1989: Prisetimo se šta se i kako reklamiralo pre tačno 30 godina, u praskozorje katastrofe.

Priča o Jokeru: Dok svi pričaju o najnovijem Jokeru, The Take donosi video o svim Jokerima.

Kako smo pripitomili mačke: Grobnica sa Kipra, stara oko devet i po hiljada godina, prvi je dokaz o odnosu između mačaka i ljudi, a PBS video pokušava da odgonetne gde je to prijateljstvo počelo.  

Dragulj beogradskog brutalizma: Brutalnost se u arhitekturi, te umetnosti uopšte, vrlo često konzumira sa užitkom, dok stavljena u svakodnevno okruženje ponekad izaziva nelagodnost. Ali možda je upravo nelagodnost koju donose ovakve građevine neophodna da bi se posmatraču predočile devijacije koje ga okružuju, brutalizam koji postaje neizbežan i bez kojeg vlada jedna druga vrsta “nelagodnosti” koja tera čovečanstvo na druge zločine.

Oceni 5