Weekend Videos
City 01 S

Photo: IMDb

"Seks i grad" bez Samanthe

Dvadeset godina posle: Nedavno je stigla vest da se sprema rimejk serije "Seks i grad", i to bez Samanthe. S obzirom na to da je klima u društvu bitno drugačija od one s početka novog milenijuma, zanimljivo je pogledati kako serija korespondira sa sadašnjim trenutkom - šta je još uvek aktuelno, a šta prevaziđeno i zastarelo.

Lao Tzu: Drevni kineski filozof je imao dobre ideje o odnosu zadovoljstva i ravnoteže – jedna stvar obično utiče i na sve ostalo u životu, pa je bitno da pojedinac/ka vodi računa o svim činiocima, a kako ni jedno polje ne bi trpelo više nego što je neophodno.

Lepota radničke klase: Neretko gledamo simpatične video clipove o tome kako se odnos prema modi i lepoti menjao tokom 20. veka. Reč je obično o pojednostavljenom viđenju stila bogatih i slavnih. Karolina Zebrowska, međutim, pokazuje kako su nekada izgledale takozvane obične žene, one na kojima uglavnom počiva opstanak čitavog društva.

Fran Lebowitz kolekcija: Na Netflixu je nedavno izašla serija Pretend It's a City u kojoj Lebowitz i Skorceze pričaju priču o Njujorku. Neka to bude povod da se prisetimo nekih legendarnih gostovanja kod Davida Lettermana.  

Ćutanje: Sve je rečeno u par minuta, kako to obično i biva u videima Sandre Silađev.

Vreme mimova: Društvene mreže su ovih dana preplavljene mimovima na kojima je glavni junak Bernie Sanders. Conan O'Brien istražuje kako je nastao sada već legendarni izgled za zimu 2020/2021.

Recepti: Kinoa je najpoznatija super-hrana na svetu, a evo kako je sprema David Lynch.

Oceni 5