Veliko pitanje
Educca 01 S

Photo: IMDb

Sex Education: Zvezda serije kao beskućnik

The Big Issue prodaju samo beskućnici, a zarađeni novac im služi da prežive dan, nedelju i mesec, a zanimljivo je da je Gatwa u intervjuu govorio upravo o problemu beskućništva, te o tome kako je bio bez krova nad glavom pre nego što je dobio ulogu. Objasnio je da mu nije bilo lako da preživi, iako je konstantno radio, a zbog toga što je London prilično skup za život. Tako je ovaj dvadesetsedmogodišnji glumac, koji je originalno iz Škotske, pet meseci pre početka snimanja serije Sex Education proveo kod prijatelja, koji su bili jedina prepreka između njega i života na ulici.

Na audiciju za ulogu Erica stigao je zahvaljujući novcu koji je pozajmio, a intervju za The Big Issue nije prvi put da je pokazao podršku beskućnicima, posebno LGBTIQ+ mladima koji završe na ulici zbog nedostatka podrške. Gatwa ističe da svakodnevno dobija na stotine poruka od pripadnika LGBTIQ + zajednice iz celog sveta, koji mu često govore o tome koliko im je lik kojeg igra u seriji pomogao da se osećaju bolje, budući da mnogi od njih pišu iz zemalja u kojima je homoseksualnost protivzakonita. Upravo zbog nerazumevanja, često i nasilja, mnogi LGBTIQ+ mladi su prinuđeni da napuste svoje domove, zbog čega završe na ulici. O njima niko ne govori, pa ne postoje ni istraživanja kojima bi se utvrdilo koliki je procenat kvir beskućnika.

Gatwa je na kraju istakao i da niko nije „samo gej,“ već i ljudsko biće, prijatelj, prijateljica, sestra, brat, rođaka, rođak, koji traži sebe u svetu koji nije prijateljski nastrojen prema drugačijima.

Oceni 5