Jedan od favorita za najgluplju TV seriju
Sex/Life 3

Haraju Njujorkom, žare i pale: Psihološkinja i roker, potpuno verodostojni

Photo: Netflix/IMDb

Sex/Life: Život je nekad soft, nekad porn

Glavna junakinja živi u velikoj kući s prelepom baštom, u idiličnoj atmosferi toplog doma. Dok gleda sinčića kako se igra i doji tek rođeno drugo dete, muž se vraća s posla i primećuje samo podmladak, dok se njoj, jadnoj, gotovo i ne obraća. Muž je investicioni bankar, što znači da je stabilan, što znači da je racionalan, što znači da nije dobar u krevetu. Kako je to ova žena tek sad primetila, nikom nije jasno. Možda je i pre znala, možda je pokušala i da nagovesti u svojim monolozima, ali oni su toliko loše odglumljeni, pa ne znamo da li se šalila, je li sebe zavaravala ili su to scenaristi nabacali tek onako, da nam ne bi bilo dosadno.

U svakom slučaju, njoj je teško, ona pati, ona je putena, ona je seksualno biće iako je majka, što joj niko ne spori, ali ok, autori žele da nam to stave do znanja po svaku cenu. A to nam do znanja stavljaju tako što nam u svaki kadar stavljaju njene bradavice – koje čas sisa dete, čas postoje kao deo bilo kog tela, čas su deo seksualne igre... Jasno vam je.

Pored toga što pati i svesna je svojih bradavica, ona vodi i dnevnik. Piše kao što pati. Katastrofalno. Carrie Bradshaw je za nju nobelovka. A dosta toga ih veže – strast prema pisanju, seksu, gradu Njujorku, bogatim muškarcima... Naravno, ti muškarci su uvek slučajno bogati, našoj junakinji se lice sasvim slučajno ozari kad čuje sintagmu „investicioni bankar“. Ima i ona svoj dolar, i to kakav! Verovali ili ne, ona je univerzitetska profesorka! Doktorirala je psihologiju, što je, zapravo, najmanje verovatno u celoj ovoj priči. Doduše, možda joj pisanje naučnih radova ide bolje od pisanja dnevnika. Njen muž nema nikakve zamerke, čita njen dnevnik i ispunjava joj fantazije dok ga ubijaju kompleksi, no kao i svaki „good guy“ to krije i stegnute vilice ide dalje kroz život. Pitanje je samo zašto nema bazen u onolikoj kući, već mora da vodi ženu krišom na tuđi.

Nama ostaje da verujemo da je on sposoban, a da mu je žena dr mr psihologije. To je i njena najbolja prijateljica, s kojom je toliko bliska da je gleda, pa čak i razgovara s njom dok ona (prijateljica) oralno zadovoljava nekoga. Ta scena je tu da nam pokaže kako je prijateljstvo jače od svega i kako ne treba ni da nam padne na pamet da se tome iščuđavamo i dižemo moralnu paniku.

Nimalo kliše: Muž (levo) kao mirna, ali dosadna luka i ona (desno), zabrinuta, ali željna uzbuđenja

Takođe treba da shvatimo da su one divlje i neobuzdane, ali da to ne znači da su glupe (halo, psihologija!)... One su gospodarice svog tela i dela sve dok ne dođe investicioni bankar i one nakon bar pet godina života s njim shvate da im je dosadan i da im nedostaje momak s kojim su ble pre 10 godina.

Taj momak je pak sušta suprotnost bankaru. Šta bi to moglo da bude, pitaju se scenaristi... Roker, naravno! Ipak, nisu hteli da idu na prvu loptu, pa su odlučili da bude muzički producent koji se nosi kao roker i koji je nekako u poslednjih 10 godina uspeo u poslu i obogatio se, pa nije sasvim izgubljen slučaj. Glavna junakinja čezne za njim, a on je pak u neobaveznoj šemi s njenom najboljom drugaricom, onom od malopre. Pogađa to malo glavnu junakinju, ali život ide dalje... Ništa nije vredno prekida prijateljstva, pa tako ona drage volje gleda njih dvoje preko video poziva...

I tu sam prestala da gledam Sex/ Life.

Koje su li se sve nebuloze desile u drugoj polovini serije, strah me je i da pomislim. Izgleda da vara muža sa ovim „rokerom“ i da će im se brak na kraju raspasti. Zanimljivo je što su glavna glumica i glumac „roker“ sada i u privatnom životu zajedno. Zli jezici tvrde da za to postoji samo jedan razlog.

Od ove serije gluplji su samo ljudi koji pišu po internetu da ovakav TV program tera ljude da varaju i razvode se, da Sex/Life rastura porodice i da nam se crno piše. Ako se neka porodica raspadne zbog ove serije, onda blago porodici.

I konačno: ako se neko identifikuje sa ovim likovima, neka slobodno doktorira psihologiju. I bude svoj lični pacijent!

Oceni 5