Weekend Videos
Ligh 29 S

Photo: Milan Živanović/XXZ

Siromašniji od svojih roditelja

Ko je kriv: Iako su sukobi generacija oduvek postojali, kao što je izvesno i da svaka generacija pređe manje-više isti put, činjenica je da oni koji su rođeni osamdesetih i devedesetih godina žive lošije od svojih roditelja. Tačnije, to je činjenica u zapadnom svetu, dok se, zbog specifičnosti sistema u SFRJ i kasnije ratova i sankcija, mi izuzimamo iz diskusije. No, čak i kad SFRJ uzmemo u obzir, pomenuta hipoteza je, čini se, lako dokaziva. U Kini pak zbog trenutnog ekonomskog buma mladi žive bolje nego prethodne generacije. Da li ekonomija uslovljava sve, šta uslovljava nju i kako se zbog trenutnog blagostanja potencijalno uništava budućnost, objašnjeno je u videu.

Ozark, rođenje legende: S vremena na vreme se pojave junaci/kinje koji nam se uvuku pod kožu, pa jedva čekamo nove uloge. Zahvaljujući seriji Ozark, Julia Garner je postala zvezda, a i iz jednog razloga: neverovatno je talentovana.

Trendovi za izbegavanje: I dok, u skladu s pričom o generacijama, romantizujemo prošlost, čak i onu blisku, vreme je da se podsetimo još nekih užasa devedesetih i dvehiljaditih koji su se očitovali kako u modnoj industriji tako i na filmu, televiziji, te ostalim masovnim medijima.

Kako biti informisan, a mentalno zdrav: Na pitanje svih pitanja odgovaraju moderni filozofi iz londonske Škole života. Ništa epohalno, sve mi to već znamo, samo retko sebe podsećamo na zaključke navedene ispod.

Bežite u bajke: Stvarnost je onakva kako o njoj razmišljamo. Zašto onda ne bismo živeli u kućama iz bajki (ok, novac ume da bude problem).

Oceni 5