Budi deo festivala
Slobodna zona1

Photo: Natalia Novikova

Slobodna zona traži volonterke i volontere

Najveći i najposećeniji filmski festival angažovanog filma u Srbiji Slobodna zona održaće se po osamnaesti put, od 3. do 8. novembra. Festival donosi najbolje savremene, angažovane art-house igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta.

I ove godine u planu je hibridno izdanje Festivala – online na VOD platformi KinoKauch i sa publikom u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, te pozivamo filmofile (koji imaju više od 18 godina) i žive u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, da se prijave na konkurs, i prožive jedinstveno i uzbudljivo iskustvo volontiranja na Slobodnoj zoni, te svojim veštinama i prisustvom pomognu još jednom organizaciji i reazlizaciji festivala.
 
U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru sledećih sektora festivala i tako steknu znanja i veštine za poslove kojima planiraju da se bave u budućnosti:

1.    Info pult (komunikacija sa publikom);

2.    Opšti poslovi pripreme i realizacije programa;

3.    Promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža);

4.    Kreiranje foto i video materijala;

5.    Služba za goste festivala;

6.    Prevođenje.

Zainteresovani kandidati mogu da do 26. septembra 2022. godine popune formular koji je dostupan na sajtu.

Svi volonteri i volonterke će nakon završenog angažmana dobiti sertifikat o volontiranju.

Više informacija moguće je dobiti slanjem mejla na adresu volontiranje.freezonebelgrade@gmail.com ili putem društvenih mreža Slobodne zone Facebook i Instagram.

Oceni 5