Weekend Videos
Pionn 04 S

Photo: Visoko.ba

Soundtrack za Dan republike

29. novembar: Partizanske i revolucionarne pjesme uče nas kako da dignemo glas. Činjenica da se partizanske, revolucionarne i radničke pjesme ponovo čuju na ulicama ne govori o prošlosti, već o našoj sadašnjosti, a zapravo najviše o nemogućnosti zamišljanja budućnosti i nekog novog, boljeg društva. Čini se da smo potcijenili istorijski značaj ideje antifašizma i njenu vitalnost, aktuelnost i potencijal. (Ana Hofman - akademik nauke i umjetnosti Slovenije)

Twin Peaks, za sladokusce: Niste ni slutili da vam je ovakav video u životu potreban. Jedinsveno, sveobuhvatno i zanimljivo tumačenje serije koja je zauvek promenila televiziju. 

Neponovljiva Audrey: Pogledajmo intervju koji je Audrey Hepburn dala Barbari Walters pre tačno 30 godina.

Koncentracioni logori u Kini: Jedna devojka iskoristila je aplikaciju Tik Tok i pod krinkom make up tutoriala snimila video o torturi koju doživljavaju ujgurski muslimani u Kini, a o kojoj se ne govori dovoljno. Više pogledajte u videu.

Zvučni signali: Spavajte, učite, meditirajte, mislite, doručkujte, vežbajte uz Žižeka.

Lekcija iz života: Pre nešto više od godinu dana pojavio se video na koji bi stalno trebalo podsećati - priča o Inge Ginsberg, koja je preživela Holokaust, danas ima 97 godina i nastupa kao death metal muzičarka.

Oceni 5