Posle konflikta, rata i genocida: Kako opet živjeti kao sav normalan svijet

Srbi i Hrvati da se ugledaju na mlade afričke lidere

Keita 02 S
Nemaju dakle današnji Srbi i Hrvati koji već četvrt stoljeća održavaju neprijateljstvo i rehabilitiraju poražene iz Drugog svjetskog rata, puno veze s iskustvima Nijemaca i Francuza. Neka se ostave neprimjerenih usporedbi. Bolje bi bilo da se ugledaju na Afriku. Mladi Afrikanci dolazili su nekad u Beograd i Zagreb na studij, a danas bi Srbiji i Hrvatskoj mladi afrički lideri Abiy Ahmed i Paul Kagame mogli biti instruktori pomirenja i poratne obnove

Natrag na tekst

Komentari

Pipe dream

Druze nas Africki. Istina, neke zemlje na crnom kontinentu zbog svog pro zapadnog i mladog rukovodstva se otvaraju svetu u pokusaju da privuku investicije. Medjutim, steta je vec napravljena. Kolonijalizam, pa onda nevidzena korupcija, tribaluzam jos uvek cine vase zemlje ne popularnim u razvijenim svetu. Plemena se jos uvek seku macetama zbog jedne koze, a tu i tamo ebola ubije selo. Sto se tice balkana tu pomoci i zblizavanja nece biti. Ovo nije Africa.
dino.G 01.11.2019, 08:39:31

@dino

Trebali smo izginuti u Vukovaru i za Vukovar, svi, da smo bili pametni, zapravo jos u Sloveniji, no, nismo, pa, to nam je, sto nam je. Sad je kasno. Bitange su nas uhvatile u svoje lazi, Rusi polazu pravo na nas, a suzama se vatre ne gase, sto lepo otpevase majstori iz Parnog valjka. Trebali smo uci u EU zajedno sa Hrvatima i Slovencima. No, bijasmo previse pametni za takvo nesto. Sad puzimo oko iste, i klecimo, i nece nam biti dobro ni za hiljadu godina, ma ko dosao na vlast. Ovako, kako je trenutno, pa mozemo jedino svima podeliti po jednu bananu. Uzmi pola i od moje. Ja nesto nisam vise ni gladna. Ali opet. Usli smo u NATO, he,he, samo sa druge strane zice, lol. Cirkus.
gabrijela.j 13.11.2019, 12:25:26

Zaostali smo u razvoju...

... za Afrikom, drugovi! Dok smo lutali po bespućima povjesne zbiljnosti, oni su uglavnom civilizacijski i kulturno napredovali. Setih se kako je onomad Martti Ahtisaari, pošto je imao posla sa Balkancima, izjavio da ga to iskustvo goni da daleko više ceni dame i gospodu s kojima je neposredno pre toga imao čast da sarađuje u centralnoj Africi...
milivoje.R 18.11.2019, 17:16:38

Objasnite mi,...

... Dino, ako nije prekomplikovano, kako je kolonizalizam učinio da se nesvrstani drugovi kasapa mačetama oko jedne koze?
milivoje.R 18.11.2019, 17:18:25


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar