Mirno spavaj, Evropo

Srbija pod suknjom Marije Zaharove

Puttoo 04 B
Predstavnici aktuelnog režima u Beogradu najveći problem imaju sa istorijskom hronologijom. Za Ivicu Dačića promenu granica na Balkanu je ničim izazvan uradio Zapad, priznavanjem nezavisnosti Republike Kosovo 2008. godine. “Zaboravlja” nosač torbe Marije Zaharove da je, prema odredbama svih jugoslovenskih ustava i tumačeći dosledno suštinske karakteristike jugoslovenskog federalizma, Badinterova komisija 1991. odredila da su republičke granice državne (tako su definisane i u jugoslovenskim ustavima) i da se Jugoslavija može “razdružiti” ne dirajući u međurepubličke granice. Republike su bile federalne države u okviru federativne Jugoslavije. Dačićev šef i uzor, međunarodno optuženi ratni zločinac, Slobodan Milošević, odbio je tada da potpiše završni dokument Haške konferencije (1991), čime je de iure srušio jugoslovenske granice

Natrag na tekst

Komentari

Komentar

"Ali, da nije bilo “Ovčare”, ne bi bilo ni “Oluje”. Stvari u istoriji su uvek uzočno-posledične.", "Logika" pisca ovog teksta je kriva, naime u Ovčari su ginuli oni koji su nosili pušku, a u Oluji mnogi starci, žene i djeca raketrirana iz aviona na Petrovačkoj cesti. Progon Srba na teritoriji Hrvatske počinje još 1941., što je puno prije 1991.
marko.Ma 15.08.2018, 13:17:20

krivo tumacenje

Marko, mozda nisu bili avioni nego onaj srpski "junak" sto se povlacio tenkom preko nejaci koja je bezala sa razlogom? Ti nemas problema sa logikom , samo sa tumacenjem i uglom iz kojeg posmatras ovaj tekst, Akcija = srbi se naoruzavaju, valjaju balvane, kradu i ubijaju, proteruju lokalno stanovnistvo, zauzimaju sela itd, reakcija=Kontra ofanziva , BEG i posledice. Znaci ipak su stvari u istoriji uzocno-posledicne.
dino.G 15.08.2018, 15:48:20


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar