Iz Lukovićeve arhive: Knjiga „Ćorava kutija“ u nastavcima (14)

Srpski pasulj, srpska pita, neće narod novog Tita

Karadzic4
Septembra 1993. objavljena je knjiga „Ćorava kutija“, zbirka Lukovićevih kolumni iz nedeljnika „Vreme“, u izdanju „Vremena knjige“. Nakon 25 godina od pojavljivanja ove knjige, mnogo toga je danas ostalo isto: jezik mržnje, političko ponašanje, propaganda, obračuni i kampanje, mentalni narativ, opsednutost teritorijama a ne ljudima, rusofilstvo i busanje u nacionalna prsa. Budući da se knjiga pojavila usred rata, mnogi van Srbije nikad nisu ni čuli za nju; u našem XXZ magazinu ćemo je lagano feljtonizovati, uz podsećanje na glavne junake/ludake od kojih smo mnoge, nažalost, zaboravili

Natrag na tekst

Komentari

Vječni tekstovi

Bezvremenski tekst. Tu se spominju događaji i ljudi iz prošlosti koji su na neki način i danas prisutni, stim da su samo glumci i kulise promjenjeni. Zadivljuje lakoća pisanja, kratke rećenice kojima je mnogo toga rečeno, koje se mogu par puta pročitati a uvjek su svježe kao i kod prvog čitanja. U arhivi ču potražiti više tekstova iz 'Čorave kutije'. P.S. U previše kvalitetnih tekstova ovaj članak je bio jednostavno 'zagubljen' i sasvim slučajno sam ga otvorio.
sead.S 28.12.2018, 23:59:49

Petre piši knjigu

Knjige nema u knjižarama (ne čudim se) ni u antikvarijatima (ne čudim se) u RH pa te molim Petre sastavi neku e-verziju i ponudi, da kupimo i pomognemo sebi i tebi :)
darko.Be 03.01.2019, 20:28:34


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar