Weekend Videos
Josipa 04 S

Photo: Zoran Trbović/XXZ

Što me čini sretnom

Za pamćenje: Snimak koncerta Josipe Lisac održanog u zagrebačkoj dvorani Cibona 16. oktobra 1987. pravo je blago ne samo zbog relikvije bolje muzičke prošlosti, već i zbog sjajne emisije u okviru koje je prikazan na televiziji, zanimljivog intervjua i inovativnosti koja se vidi u svakom kadru snimljenom pre 33 godine.

Nova škola: Sjajna Sandra Silađev obrađuje još jednu temu iz savremenog života, a ovoga puta su to roditelji u online školi.

Nesrećna generacija: Taman smo naučili ko su milenijalci, jedna od najomraženijih generacija, tek da bismo shvatili da njihovo vreme polako prolazi, a da su ekonomske, socijalne i druge okolnosti koje su ih pratile tokom sazrevanja manje-više slične u različitim delovima sveta. Jasno, prilog televizije NBC fokusiran je na Ameriku i znatno lošije ekonomske uslove koje imaju milenijalci u odnosu na prethodnike. Mi možemo da odahnemo, ionako nam nikad nije bilo dobro.

Biti muževan: Gej muškarci razgovaraju o seksu i romantičnim odnosima. Istorija je važna, kao i razbijanje predrasuda, a posebno one koja kao muževnu promoviše ideju o heteroseksualnom, naoko snažnom muškarcu.

Spavajmo, sanjajmo: Kako funkcionišu spavanje i san objašnjeno je u jednoj od mnogobrojnih epizoda o toj temi na platformi TED. Kada razumemo cikluse i promene tokom sna, biće nam malo jasnije zašto se nekad budimo čili, orni i veseli, a drugi put kao da nam nije do života.

Dobar, loš, test: To da li je neko dobar ili loš zavisi i od jednog neočekivanog sastojka. Saznajte kojeg.

Pričamo: Ovaj put potpuno smo sami. Nema institucija, nema podrške, nema nikoga. BoliMe, duboko i iskreno, u Pričamo. SOS za sve naše nemoći, neizvesnosti, strahove, tuge i - nade!

Oceni 5