Krilato zlato i druge pesme
Kava 02 S

Photo: pinimg.com

Svaka majka nije od kajmaka

Basna

Pevaju igle, igraju igle, kakve li to igre igraju igle u raju? Karaju storoge aždaje da se ne kaju kao jaja koja nemušti jezik ne znaju. Lavovi od šećera, srebrne buve, afganistanski robovi u gradu se kradu a u pustinji se love oj! derane oj! lopove. “Svaka majka nije od kajmaka”, rekoše kokoši mudrome limunu na drumu… i odoše.

Sotona

ta lukava sumporna so tone u neke tužne, koketne, čas kudrave, čas garave tonove. Februar miluje oluje. Jul simulira sad Luja velikog sad perzijskog vezira. Kakva radost! Za Bertu, Roberta i Norberta. Britva pak uverava našeg svetog brata da ničije oći ne liče na ma čije. Na primer: čamac. U njemu vatra. Na primer: vrata. U njima samac. Na primer: mir. U njemu: munje.

Trakt

Iz koluta preko puta gornjeg sprega izvucite vlažni konac kojim je izvezeno spoljašne slovo monograma na košulji staklene cevi, pažljivo prekrstite noge geografskim kartama propalog carstva crnih buldog-mrava, tim istim sunđerom izbrišite s neba odgovarajući broj zvezda i pričekajte moj pismeni odgovor:

Ona ide levim krilom.

Ona viče svako veče.

Ona ljubi bokserske rukavice šampijona špijona

Ona bere s kristbauma svećice

Ona jede živu živu.

Ona nišani tako sjajno da kad gađa rekli biste metak je pseto koje poslušno trči da šeni pred metom.

Ona je pre svega jedna nežna žena

Ona je (dabome) jedna jadnica

Pošto se izvršili svoje naredbe, zavrnite šiju električnom zvoncu i to: jedanput za portira, dvaput za kaput, dvaput za sobaricu, triput za inat, pogledajte spisak mrtvorođenih remek-dela za ovu godinu, ukratko prežalite spavanje i to od prilike sve.

Oceni 5