Weekend Videos
Inss 05 S

Photo: Milan Živanović/XXZ

Svako ima svoju priču

Svako ima svoju priču: Ne samo što svako ima svoju priču, već ima više priča i različite verzije jedne te iste priče, a zašto je bitno kakav narativ biramo za uobličavanje sopstvenog života, objašnjava Esther Perel.

Loše roditeljstvo: Neki ljudi su golji roditelji od drugih, a važno je da se razume da se i njima ranije dogodilo nešto slično. Rad na sebi je jedino rešenje, idealno uz pomoć terapeuta.

Stoički: Jeste izvikan, ali pomaže. Stoicizam je zanimljiva filozofija i pogled na život koji uspeva da premosti vekove. Neki su mu našli primenu i u svakodnevnom životu običnog čoveka današnjice.

Ljubav u Sao Paolu: Strast ne zna za predrasude i ima je svuda. Oni s primitivnim shvatanjima tu ne mogu ništa, svet se ne zaustavlja ni zbog većih ljudi.

Jednokratni hitovi: Neki muzičari tokom karijere imaju samo jednu hit pesmu, ali broj nije bitan kada delo živi večno i kada dolazi iz osamdesetih.

Moćni instrumenti: Neke stvari traju zauvek, na primer Bohemian Rhapsody. Freddie Mercury nam je ostavio mnogo, a sasvim je sigurno da bi mu se dopalo kako ovo zvuči.

Oceni 5